16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Νάνος Βαλαωρίτης: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιους δαίμονες, τέτοια τέρατα που φτύνουν μίσος και εκδίκηση»

Ημερομηνία:

Την αποφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη, Μίχου και Παναγιώταρου σχολίασε ο λογοτέχνης Νάνος Βαλαωρίτης, εκφράζοντας τον φόβο και τον αποτροπιασμό του για την ακροδεξιά οργάνωση ενώ χαρακτήρισε τα μέλη της ως «οργανωμένους δαίμονες, βλοσυρά τέρατα που φτύνουν μίσος και εκδίκηση».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο λογοτέχνης στο ΒΗΜΑfm, εξέφρασε την απορία του για την άνοδο του ακροδεξιού μορφώματος, αναφέροντας: «Πού βρέθηκαν όλοι αυτοί; Έχω ζήσει τρία φασιστικά καθεστώτα και μόνο οι βασανιστές τους ήταν τέτοια μούτρα. Το έγκλημα και ο φασισμός ενώθηκαν εδώ, για να δημιουργήσουν θρασύδειλους και δαιμονισμένους. Πιστεύω ότι τους εξέθρεψε η άθλια οικονομική κατάσταση των μνημονίων που μας επέβαλαν οι εταίροι μας και οι φίλοι μας οι Γερμανοί, που με μίσος λένε τέτοια ψέματα σε βάρος μας. Αυτά συνδέονται μεταξύ τους»

Ακόμα επέρριψε ευθύνες στις Αρχές για καθυστερημένη αντίδραση στο φαινόμενο της ανόδου της ακροδεξιάς οργάνωσης «Αργοπόρησαν πολύ να πάρουν μέτρα. Είχαν ορισμένες δικογραφίες, αλλά τις είχαν κλείσει σε συρτάρι. Αυτά όλα εξέθρεψαν το θηρίο, διότι αν δεν το αντιμετωπίσεις, αποθρασύνεται. Έτσι είναι ο φασισμός. Εάν δεν τον αντιμετωπίσεις μαζικά, επεκτείνεται».

Κλείνοντας, ο κ. Βαλαωρίτης τόνισε «θέλω να συνεχιστεί ο αγώνας, ώστε να εκλείψουν πρώτα-πρώτα οι αιτίες του φαινομένου και μετά τα αποτελέσματα, που είναι αυτοί οι ψυχωτικοί άνθρωποι που αναλαμβάνουν να εκτελέσουν αυτές τις μεθόδους. Για να βγει εκτός νόμου, πρέπει πρώτα να στηριχθούν όλες οι εγκληματικές κατηγορίες. Δεν είμαστε δυστυχώς μια χώρα που μπορεί να στείλει στο Άουσβιτς ή στη Σιβηρία χιλιάδες ανθρώπους. Πρέπει να ακολουθήσει τη διαδικασία των δημοκρατικών ελευθεριών…»

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...