12.8 C
Chania
Saturday, April 27, 2024

Νέα βόμβα: Η ΕΕ μπλοκάρει τη β΄ δόση του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Ελλάδα

Ημερομηνία:

Η απόφαση συνδέεται με το κράτος δικαίου. Τι αναφέρουν πηγές από τις Βρυξέλλες για την «πόρτα» από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τραγικές οι εξελίξεις για την Ελληνική κυβέρνηση καθώς κόπηκε η δεύτερη δόση από τα χρήματα του ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης που ήταν προγραμματισμένη να εκταμιευτεί στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες.

Η απόφαση δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία για όσους γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στα γραφεία των Βρυξελλών, αφού εδώ και βδομάδες ήταν γνωστό ότι η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τους συμφωνημένους στόχους που είχαν τεθεί στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες είχε δοθεί προθεσμία μέχρι τα τέλη Αυγούστου να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η ΕΕ με προτεραιότητα τις μεταρρυθμίσεις στο Κράτος Δικαίου.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις υποκλοπές και τις παραιτήσεις τόσο του Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και του Διοικητή της ΕΥΠ, οι ίδιες πηγές θεωρούν αδύνατο να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση από το ευρωπαϊκό ταμείο.

Δεν πρέπει να θεωρείται τυχαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δια, του Προέδρου του, κατέθεσε πρόταση για την σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής ελέγχου των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Κάτι το οποίο απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Προφανώς κάτι θα είχε φτάσει στα αυτιά της Κουμουνδούρου για τα σχέδια της ΕΕ για το κόψιμο της δεύτερης δόσης από τα ευρωπαϊκά κεφάλαια.

ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το...

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις...