21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 3,3% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Tρίτο το ΚΚΕ

Ημερομηνία:

Νέα δημοσκόπηση έρχεται στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από την Alco για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος. Στη σφυγμομέτρηση η Νέα Δημοκρατία αυξάνει τη συσπείρωσή της, διευρύνει την επιρροή της και αποσπά σαφές προβάδισμα 3,3% στην πρόθεση ψήφου, υπερσκελίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ένας στους δύο πολίτες αξιολογεί ως θετική εξέλιξη την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, την ίδια ώρα που, σύμφωνα με την έρευνα, η ογκούμενη απογοήτευση από τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εντείνουν την απαισιοδοξία της κοινής γνώμης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν προκαλεί εντύπωση ότι η υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στο 18% (από το 35,46% που πήρε στις κάλπες του περασμένου Σεπτεμβρίου) δίνει την ευκαιρία στη ΝΔ να προσπεράσει και, με το 21,3% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου, να αποσπάσει προβάδισμα 3,3 εκατοστιαιών μονάδων, ποσοστό πάντως αρκετά χαμηλότερο από αυτό της εκλογικής διαδικασίας του Δεκέμβρη.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ περνά τρίτο με 5,4%, αφήνοντας τέταρτη τη Χρυσή Αυγή με 5,2%. Ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 3,1%, η Ένωση Κεντρώων με 2,6%, οι ΑΝΕΛ με 1,9% το Ποτάμι με 1,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,3%, ενώ άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 4,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα.

newpost.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καύσωνας μέσα στον Απρίλη – 36,6 βαθμούς στα Φαλάσαρνα!

Ταινία επιστημονικής φαντασίας θυμίζει από χθες το σκηνικό στη...

Κασσελάκης: Θα ξεπεράσουμε το 20% στις ευρωεκλογές – Διεκδικούμε την πρωτιά

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Αστυπάλαια...