Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες  στη Λότζια παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού και στελεχώς της τοπικής αυτοδιοίκησης με βουλευτές και Ευρωβουλευτές από τη Γερμανία.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης τονίστηκε η διάθεση συνεργασίας των δυο χωρών. “Εχουμε την ανάγκη της συνεργασίας με μια χώρα οπως είναι η Γερμανία. Θέλουμε τη βοήθεια της Γερμανίας. Και εμείς οι σοσιαλδημοκράτες κάνουμε μια προσπάθεια για την Ευρώπη”.

Την ίδια ώρα από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε ότι η επίσκεψη αυτή ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δουν με τα μάτια τους οι γερμανοί την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες.

20 Βαυαροί βουλευτές του SPD καθώς και 10 πρώην βουλευτές και υψηλόβαθμα στελέχη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος επισκέφθηκαν τη Λότζια.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, καλωσορίζοντας την Βαυαρική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία του SPD επεσήμανε ότι όλοι μας υπηρετούμε την Ευρωπαϊκή ιδέα την Ευρώπη των λαών. Ωστόσο επεσήμανε με έμφαση ότι τα τελευταία χρόνια η εικόνα της Ευρώπης με την βαθιά ύφεση ιδιαίτερα στο νότο, δεν πρέπει να ικανοποιεί τους σοσιαλδημοκράτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουμε την υποστήριξη της Γερμανίας, τόνισε στο καλωσόρισμα του ο Περιφερειάρχης, «και είμαστε βέβαιοι ότι η Ελλάδα θα βοηθηθεί ουσιαστικότερα με την στήριξη την δική σας. Επιδιώκουμε την ανάπτυξη, την απασχόληση την κοινωνική συνοχή». Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε ευρύτερα στους παραγωγικούς τομείς της Κρήτης με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, και τον τουρισμό.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ερωτώμενος σχετικά ο Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: «Γίνεται μια προσπάθεια από όλους μας, το δήμο την Περιφέρεια, τους φορείς, και με τις συναντήσεις που είχαμε πριν από ένα περίπου μήνα με το SPD που έκανε το συνέδριο του στη Κρήτη, με στόχο να  μεταφέρουμε το μήνυμα ότι υπάρχει όλη η καλή διάθεση για καλή συνεργασία μεταξύ των δυο λαών. Θέλουμε τη βοήθεια μιας χώρας όπως είναι η Γερμανία. Όμως δεν μπορούμε να βλέπουμε μόνο την Ευρώπη των τραπεζών, πρέπει να δούμε την Ευρώπη των πολιτών. Θέλουμε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θα βασίζεται στην ανάπτυξη των Περιφερειών, των πόλεων. Δίνουμε μια μάχη ώστε να υπάρχει η αλληλεγγύη εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας. Αξιολογούμε ως σημαντική την παρουσία σας στο Ηράκλειο. Εδώ έχει αναπτυχθεί ο πρώτος Ευρωπαϊκός πολιτισμός, ο Μινωικός Πολιτισμός.» επεσήμανε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός υποδεχόμενος  στη Λότζια τους 20 Βαυαρούς βουλευτές του SPD καθώς και τους 10 πρώην  βουλευτές και τα υψηλόβαθμα στελέχη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Στην επίσκεψη της Βαυαρικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας το παρόν από το Δήμο Ηρακλείου έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γιάννης Αναστασάκης, η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας Στέλλα Αρχοντάκη, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Πέτρος Ινιωτάκης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Καναβάκη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Ρασούλης και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Από την Περιφέρεια Κρήτης  παρέστησαν ο  Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, Νίκος Καλογερής, Βιργινία Μανασάκη,  η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της αποστολής, βουλευτής Ματίνα Φέλνερ μιλώντας στα ελληνικά τόνισε ότι «όπως γνωρίζεται είμαστε βουλευτές του βαυαρικού Κοινοβουλίου. Σας ευχαριστούμε για την πρόσκληση στο υπέροχο νησί σας. Αγαπάμε την Ελλάδα και ξεχωριστά την Κρήτη. Επιθυμούμε να λυθούν τα προβλήματα και η Ευρώπη να μείνει ενωμένη.»  Στη συνέχεια σε δηλώσεις της η κα. Φέλνερ υπογράμμισε ότι «ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είναι καλό να βρισκόμαστε και να ανταλλάσσουμε απόψεις για ένα καλύτερο μέλλον της Ευρώπης. Είναι καλό να μην ξεχνάμε ότι όλα ξεκίνησαν από την Ελλάδα, η τέχνη, ο πολιτισμός, οι Ολυμπιακοί Αγώνες…»

cretalive.gr