17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

Νέα φωτιστικά τοποθετεί ο δήμος Χανίων στην παλιά πόλη

Ημερομηνία:

Μετά και τις διαμαρτυρίες κατοίκων της παλιάς πόλης για την αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών με νέα υπερ-μοντέρνα, τα οποία, δεν ταιριάζουν στον χαρακτήρα των κτισμάτων, ο Δήμος Χανίων φαίνεται πλέον να ακολουθεί μία νέα τακτική.Έτσι, όπως διαπιστώσαμε και οι ίδιοι, και όπως μας καταγγέλθηκε, στην οδό Σήφακα, στα Μαχαιράδικα, στο ύψος του Μαχαιροποιείου «Ο Αρμένης», τα νέα φωτιστικά πλέον δεν αντικαθιστούν αλλά συνυπάρχουν με τα παλιά!

Το νέο φωτιστικό αποκτά κεντρική θέση ενώ τα παλαιού τύπου έχουν τεθεί κάπως στο περιθώριο, στις άκρες των καλωδίων. Πάντως, κανένα από τα δύο δε φωτίζει.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ίσως υπήρχε η ανάγκη για κάποια συντήρηση στα παλαιού τύπου φωτιστικά. Αντιλαμβανόμαστε επίσης ότι ίσως ο φωτισμός να μην είναι ο ενδεδειγμένος και ότι είναι πιθανόν αναγκαίες κάποιες βελτιώσεις.

Αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι γιατί να μην έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση προς τους πολίτες. Δεν αντιλαμβανόμαστε εν τέλει, με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή ενός τύπου φωτιστικού που είναι τόσο ξένο προς την αισθητική των στενοσόκακων της παλιάς μας πόλης. Και με ποια κριτήρια έδωσε την έγκρισή της η αρχαιολογική υπηρεσία.

Πάντως, εφόσον στον δήμο θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στον φωτισμό της παλιάς πόλης υπάρχουν πολλά περιθώρια για βελτιώσεις. Μπορούν να θέσουν λόγου χάρη κάποια όρια σε σχέση με τι φωτισμό μπορούν να έχουν τα καταστήματα.

Αλλά και κατά μήκους του λιμανιού, υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία οι λάμπες δε λειτουργούν ή παράγουν κακής ποιότητας φως. Και βεβαίως, ακόμα και στην παλιά πόλη, βρίσκεις μέσα στο καλοκαίρι διάσκορπα τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ