17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Νέες αποκαλύψεις για τους θανάτους παιδιών: Ο γιατρός που έγινε το «δεξί χέρι του Θεού»

Ημερομηνία:

Τηλεοπτικές συνεντεύξεις είχε παραχωρήσει στο παρελθόν ο καρδιοχειρουργός, ο οποίος ελέγχεται από τις Αρχές μετά από καταγγελίες γονέων για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του.

Μάλιστα, γονείς παιδιών που χειρουργήθηκαν από τον ίδιο, του έπλεκαν δημόσια το εγκώμιο, ενώ υπάρχει ακόμα και ομάδα υποστηρικτών του στο Facebook. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του iEidiseis, πολλοί είναι οι γονείς που πίστεψαν, όπως χαρακτηριστικά έγραφαν στη σχετική σελίδα, ότι είναι «το δεξί χέρι του Θεού στη γη».

Είναι όμως πραγματικά έτσι; Η έρευνα σε βάρος του ξεκίνησε πριν από περίπου δύο χρόνια από μία ανώνυμη επιστολή γονιών, ενώ πριν από τρεις μήνες ο Εισαγγελέας επιχείρησε να ανοίξει ξανά το φάκελο μετά από ανώνυμο e-mail με καταγγελίες σε βάρος του. Το γεγονός ότι οι αναφορές είναι ανώνυμες δυσχεραίνει σημαντικά την έρευνα των Αρχών.

Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν ο καρδιοχειρουργός είναι ένας γιατρός που παρίστανε τον «μεσσία» που έκανε «θαύματα» ενώ στην πραγματικότητα ασκούσε με πλημμελή τρόπο τα καθήκοντά του (με αποτέλεσμα την αυξημένη θνησιμότητα στα περιστατικά που αναλάμβανε) ή εάν οι καταγγελίες έγιναν με δόλο και ο ίδιος είναι αθώος.

Στα social media είχε δημιουργηθεί ένας μύθος γύρω από το όνομά του: «Ο παιδοκαρδιοχειρουργός με τη φιλανθρωπική δράση που έχει χειρουργήσει 17.000 παιδιά αδύναμων οικογενειών σε 21 χώρες, χωρίς να πάρει ποτέ του χρήματα».

Στην ομάδα υποστηρικτών του στο Facebook αναφέρεται ότι «στόχος είναι ο γιατρός να συνεχίζει απρόσκοπτα να προσφέρει άριστες ιατρικές υπηρεσίες σε παιδιά στην Ελλάδα», ενώ παρατίθεται το βιογραφικό του που αναγράφει ότι παράλληλα είναι επικεφαλής ιδρυμάτων με ανθρωπιστικό και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα.

Δεκάδες είναι τα μηνύματα από γονείς που είναι αναρτημένα στη σελίδα: «Πρώτα ο Θεός και μετά η ιατρική, είπε σήμερα. Με τη σειρά μου για τον ίδιο θα πω πρώτα άνθρωπος και μετά γιατρός. Μπράβο του».

Σε άλλο σχόλιο αναφέρεται: «Να είσαι ευλογημένος γιατρέ μου και να είναι όλα τα παιδιά που περάσαμε από τα χεράκια σου χαρούμενα και ευλογημένα σε όλη τους τη ζωή», ενώ στην ίδια σελίδα άλλος γονιός γράφει: «Ο γιατρός μας το έκανε το θαύμα του με τη βοήθεια του Θεού, σαν γιατρός αλλά και πάνω από όλα σαν άνθρωπος και πατέρας».

Τι είχε γράψει ο ίδιος

Ο καρδιοχειρουργός είχε γράψει τον Δεκέμβριο του 2022, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ότι η διοίκηση του ιδιωτικού νοσοκομείου όπου εργαζόταν αποφάσισε να πάψει τη λειτουργία της Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής, λόγω του κόστους που προκαλούσαν τα περίπλοκα περιστατικά που χειρουργούσε.

Στην ίδια ανάρτηση ανέφερε ότι το δημόσιο νοσοκομείο, όπου επίσης χειρουργούσε, κατήργησε το μνημόνιο συνεργασίας που είχε μαζί του για να χειρουργεί αφιλοκερδώς περίπλοκα περιστατικά.

Υποστήριζε ότι η παρουσία του στην Ελλάδα «δεν είναι πάντα καλοδεχούμενη από ορισμένους πολιτικούς και συναδέλφους του και ότι χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας». Ευχαριστούσε τον κόσμο που «θα πολεμήσει για το καλό των παιδιών που πάσχουν από Συγγενή Καρδιοπάθεια και των γονιών τους, με την ελπίδα ότι θα αποκτήσει μία θέση στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της χώρας, κάτι που θα είναι ένα σήμα αλλαγής νοοτροπίας ορισμένων ανθρώπων και πολιτικών που δεν μπορούν να δουν πέρα από τα ατομικά τους συμφέροντα».

Έρευνα στο Μαρούσι

Προκαταρκτική εξέταση είχε διατάξει η Εισαγγελία προ τριών μηνών μετά από ηλεκτρονική καταγγελία σε βάρος καρδιοχειρουργού, ο οποίος μπαίνει στο μικροσκόπιο των Αρχών ύστερα από αναφορές για υψηλή θνησιμότητα σε περιστατικά που είχε αναλάβει σε νοσοκομεία όπου χειρουργούσε.

"google ad"

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., πριν από τρεις μήνες δόθηκε εντολή στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου να διενεργήσει έρευνα, μετά από ανώνυμο e-mail που έλαβε η Εισαγγελία με καταγγελίες σε βάρος του γιατρού και μίας ΜΚΟ.

Ο Εισαγγελέας ζητούσε από την ΕΛ.ΑΣ. να βρει ποιος είναι αυτός που κάνει την καταγγελία μέσω του e-mail αλλά και ποια είναι η ΜΚΟ του εξωτερικού που εμπλεκόταν, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, στην υπόθεση. Η προκαταρκτική ανατέθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου διότι οι καταγγελίες αφορούσαν σε ιατρικά περιστατικά που είχε αναλάβει ο γιατρός σε νοσοκομείο της συγκεκριμένης περιοχής.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί δεν κατάφεραν να βρουν τον άγνωστο αποστολέα του e-mail, τον άνθρωπο δηλαδή που έκανε τις καταγγελίες στην Εισαγγελία, αλλά ούτε και τη ΜΚΟ του εξωτερικού. Έτσι, η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε άδοξα και ο φάκελος επεστράφη στον Εισαγγελέα.

Έκτοτε η συγκεκριμένη έρευνα παραμένει στάσιμη, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ο γιατρός βρίσκεται στο εξωτερικό. Αυτό που επιδίωκε ο Εισαγγελέας είναι να βρει τον καταγγέλλοντα και να ανοίξει η βεντάλια των ερευνών.

Οι καταγγελίες

Οι καταγγελίες γονέων παιδιών με καρδιοπάθειες είχαν σταλεί στις Αρχές για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2021. «Είναι ένας ψεύτικος Μεσσίας. Στα περίπου 70 χειρουργεία (τόσα περίπου πρέπει να είναι) το 10% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμη δεν επανήλθαν ποτέ μετά από την εγχείρηση τους. Έμειναν φυτά».

Στην ίδια καταγγελία σημειώνεται ότι όταν ρωτούσαν τον γιατρό τι δεν πάει καλά, έλεγε ότι «έφταιγαν τα μηχανήματα» είτε ότι η «καρδιά του παιδιού δεν ανταποκρίθηκε».

‘Όπως λένε οι γονείς, ο καρδιοχειρουργός αποδείχθηκε ψεύτικος και 15 παιδιά χάθηκαν από πλημμελείς ενέργειες συγκεκριμένου καρδιοχειρουργού. «Κάναμε τις έρευνές μας. Κάτι δεν πηγαίνει καλά και τα αποτελέσματα είναι αποκαρδιωτικά. Ο επικεφαλής είναι ένας ψεύτικος ‘Μεσσίας’. Στα περίπου 70 χειρουργεία, το 20% των παιδιών έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμα δεν επανήλθαν ποτέ μετά από την εγχείρησή τους. Έμειναν φυτά. Δεκαπέντε παιδιά που μας κάνουν να μην μπορούμε να κοιμηθούμε τα βράδια, να μην μπορούμε να αναπνεύσουμε και να μην μπορούμε πλέον να σιωπούμε (…)

Για τα παιδιά μας, όταν τον ρωτήσαμε τι δεν πήγε καλά, η απάντηση ήταν προς όλους μας ότι κάποιος ή κάτι άλλο έφταιγε. Σε άλλους είπε ότι έφταιγαν τα μηχανήματα, σε άλλους ότι έφταιγε το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, σε άλλους τα φάρμακα και σε άλλους ότι έφταιγε η καρδιά του παιδιού που δεν ανταποκρίθηκε ή το ανήκουστο ότι τα πήγαμε να χειρουργηθούν πολύ αργά. Όλα φρικτά ψέματα. Σε όλους μας το ίδιο τροπάριο ότι αυτός τα έκανε όλα σωστά και ότι έφταιξαν πάντα κάποιοι άλλοι».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...