15.8 C
Chania
Saturday, December 6, 2025

Νέος αντιπρόεδρος της ΝΔ ο Λασηθιώτης Γιάννης Πλακιωτάκης

Ημερομηνία:

Με απόφαση Μεϊμαράκη ο μέχρι σήμερα γραμματέας της ΚΟ ορίστηκε αντιπρόεδρος του κόμματος – Ανοίγει ο δρόμος για την αντικατάσταση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ – Ο Μεϊμαράκης είπε ότι θα μείνει πρόεδρος αν δηλώσει ότι τον εμπιστεύεται ο Αντώνης Σαμαράς που τον πρότεινε

Την απόφασή του να ορίσει αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον μέχρι σήμερα γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκηανακοίνωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο προκειμένου ο κ. Πλακιωτάκης να αντικασταστήσει τον κ. Μεϊμαράκη στη θέση του μεταβατικού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωσή του σημερινού προέδρου του κόμματος τη Δευτέρα ότι θα παραιτηθεί από το αξίωμα.

Πλέον αναμένεται με ενδιαφέρον η συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος στις 19:00.

Ο κ. Μεϊμαράκης, πάντως, το βράδυ της Δευτέρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει σε παραίτηση αρκεί ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς να διαψεύσει τη δήλωση που κατά τον κ. Μεϊμαράκη έκανε στο Έθνος και με την οποία ζητούσε να γίνει υπηρεσιακός πρόεδρος ένα ουδέτερο πρόσωπο.

Συνεργάτες του πρώην προέδρου του κ. Σαμαρά απαντούν ότι ουδέποτε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ έκανε τέτοια δήλωση στο Έθνος ωστόσο από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη ζητείται να διαψευστεί συγκεκριμένα η αποδιδόμενη στον Αντώνη Σαμαρά φράση.

Σημειώνεται ότι στο σημερινό του φύλλο το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι ουδέποτε ο πρώην πρωθυπουργός έκανε δήλωση στην εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ όλα είναι στον αέρα. Η ΚΕΦΕ παρά τις επικρίσεις που δέχθηκε απέσπασε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των τεσσάρων υποψηφίων για να συνεχίσει την διαδικασία αν και στην χθεσινή της συνεδρίαση δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει ημερομηνία εκλογής. Παράλληλα εκκρεμεί άν θα παραμείνει στην θέση του ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ από διάφορες πλευρές τίθεται εν είδη ερωτήματος αν πρέπει να τεθεί σε νέα βάση η εν γένει διαδικασία.

protothema.gr

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ