12.8 C
Chania
Sunday, December 14, 2025

Νέο βιβλίο από τη Nikki Rose

Ημερομηνία:

«Κρήτη: Οι ρίζες της Μεσογειακής Διατροφής, απολαμβάνοντας τα οφέλη μιας από τις πιο υγιεινές κουζίνες του κόσμου όπου κι αν ζείτε»

Η Nikki Rose είναι μια Ελληνο-αμερικανίδα επαγγελματίας σεφ-εκπαιδευτής και συγγραφέας που έχει φιλοξενήσει καθηγητές, φοιτητές, ερευνητές και δημοσιογράφους στην Κρήτη εδώ και πάνω από 14 χρόνια μέσω της δουλειάς της “Τελετές Κρητικής Κουζίνας” (Creteʼs Culinary Sanctuaries). Το βιβλίο εστιάζει στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και γαστρονομικής κληρονομιάς της Κρήτης. Οι πηγές της πολυ-μελετημένης Μεσογειακής Διατροφής που χαίρει μεγάλης εκτίμησης προέρχονται από την Κρήτη. Η σεφ Rose, με τις πρωτοβουλίες της, αποδεικνύει ότι κρητική κουζίνα δεν είναι απλά μια δίαιτα, αλλά είναι ένας τρόπος ζωής που έχει πολλά να προσφέρει στη συνεχή επιδίωξη μας για μια υγιή και βιώσιμη προσέγγιση της διατροφής. Σε αυτό το συνοπτικό βιβλίο, η Rose μοιράζεται πρακτικές για την εφαρμογή των ιδεών της κρητικής κουζίνας, όπου κι αν ζει κανείς. Το βιβλίο περιλαμβάνει συνταγές με πανέμορφες φωτογραφίες από γευστικούς θησαυρούς μέσα στο υπέροχο τοπίο του νησιού της Κρήτης.

Η Rose έχει λάβει πολλά βραβεία από το National Geographic, τα Ηνωμένα Έθνη και πολλές άλλες οργανώσεις για την επιτυχία της στην πραγματοποίηση γαστρονομικών ταξιδιών, βιώσιμου τουρισμού – βασισμένου στην τοπικότητα, που επικεντρώνονται στην επέκταση της έρευνας για την αειφορία. Οι εισπράξεις από αυτό το βιβλίο θα διατεθούν στις τρέχουσες πρωτοβουλίες των Creteʼs Culinary Sanctuaries.

Πληροφορίες και προεπισκόπηση κεφαλαίων του βιβλίου στην ιστοσελίδα: cookingincrete.com

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 13/12/1943 – ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ

Ένα σπουδαίο κείμενο του αντιστασιακού Χαράλαμπου Ρούπα για το...

Ελληνικό Εθνικό ταμείο φυσικού αερίου και πετρελαίων

Του Γιώργου Ουρανού Νορβηγικό Κρατικό Ταμείο Συντάξεων  Με αφορμή την πιθανολογούμενη...

Μία αλλιώτικη ενατένιση: Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη

Της Πηνελόπης Ντουντουλάκη Η έκθεση ζωγραφικής του Φώτη Λαγουδάκη ,...