19.8 C
Chania
Sunday, January 25, 2026

Νέο ηλεκτροσόκ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις: Αλμα 34% στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

Ημερομηνία:

Εκτοξεύτηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος εν μέσω των εξελίξεων στην Ουκρανία, με την εισβολή των ρωσικών δυνάμεων στη χώρα.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο ελληνικό Χρηματιστήριο για αύριο διαμορφώνεται στα 235,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα και είναι αυξημένη κατά 34% σε σχέση με τη σημερινή τιμή.

Η εισβολή της Ρωσίας προκάλεσε ισχυρό άλμα και στις τιμές του φυσικού αερίου. Ειδικότερα, ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς του φυσικού αερίου, το ολλανδικό συμβόλαιο TTF βλέπει την τιμή του να σημειώνει εκρηκτική άνοδο και η τιμή του να διαμορφώνεται στα 124,52 ευρώ η μεγαβατώρα.
Συναγερμός στο οικονομικό επιτελείο

Στο οικονομικό επιτελείο έχει σημάνει συναγερμός καθώς είναι προφανές ότι πηγαίνουμε σε μια νέα κλιμάκωση των τιμών της ενέργειας, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα να συγκαλεί εκτάκτως συνεδρίαση της ομάδας διαχείρισης κρίσεων.

Η συνεδρίαση θα διεξαχθεί την Παρασκευή, στις 08:30, στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου, του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Αθανάσιου Δαγούμα, του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ Μάνου Μανουσάκη, του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνου Ξιφαρά και εκπροσώπου του ΔΕΣΦΑ.

imerisia.gr

 

Το ξέρουμε…

Το να βλέπετε αυτά τα μηνύματα μπορεί να είναι κουραστικό. Και να είστε σίγουροί ότι ούτε κι εμείς βρίσκουμε κάποια ευχαρίστηση από το να τα γράφουμε... Όμως αυτό το μήνυμα δεν αφορά εμάς. Αφορά κάτι πολύ πιο σημαντικό: την επιβίωση της ανεξάρτητης, μαχητικής δημοσιογραφίας στην Kρήτη.

Η στήριξη σας είναι σημαντική γιατί μας επιτρέπει να:

  1. - Κάνουμε ρεπορτάζ χωρίς φόβο και εξαρτήσεις. Κανείς δεν μας υπαγορεύει τι να πούμε ή τι να αποσιωπήσουμε.
  2. - Κρατάμε τη δημοσιογραφία μας προσβάσιμη σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν έχουν την ικανότητα να πληρώσουν. Χωρίς paywall, χωρίς προνόμια μόνο για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Η απλή αλήθεια είναι ότι τα έσοδα διαρκώς συρρικνώνονται. Αν πιστεύετε ότι μια πραγματικά ελεύθερη ενημέρωση είναι ζωτικής σημασίας για τη δημοκρατία και τον έλεγχο της εξουσίας, τότε δώστε μας τη δύναμη να συνεχίσουμε.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πατροκτονία στη Γλυφάδα: «Παιδί μου πέθανα τώρα, μη με σκοτώνεις άλλο»

Συγκλονίζει η μαρτυρία του ανθρώπου, που κάλεσε το πρωί...

Chris Hedges: Η νέα δολοφονία στη Μινεσότα και ο Θουκυδίδης

Του Chris Hedges Οι δολοφονίες άοπλων αμάχων στους δρόμους της...

Εκκλησία Κρήτης: στο Ηράκλειο αύριο η Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τη διπλή εκλογή Μητροπολιτών

Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη Στο Ηράκλειο θα αφιχθεί αύριο, Δευτέρα, η Εξαρχία του...