21.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Νέο τζαρτζάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με Πολάκη στο επίκεντρο – Aπάντησε ο Πολάκης σε Μπίστη, Φίλη, Κούλογλου

Ημερομηνία:

Παρά την έκκληση Τσίπρα τη Δευτέρα για αυτοσυγκράτηση των βουλευτών στις δηλώσεις τους νέα αναταραχή προξενούν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώσεις του Παύλου Πολάκη.

Ειδικότερα, την Δευτέρα, στην εισήγησή του προς την κοινοβουλευτική ομάδα ο Αλέξης Τσίπρας απεύθυνε συστάσεις για αυτοσυγκράτηση κάνοντας λόγο για «συντεταγμένη αντιπολίτευση» και μεγάλη προσοχή στις δημόσιες δηλώσεις γιατί οι απέναντι «καραδοκούν να πιαστούν από την κάθε μας λέξη». Ωστόσο φαίνεται να μην έπιασαν τόπο.

Την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης, έχοντας επιλεγεί να είναι στη βασική ομάδα εκπροσώπησης του κόμματος στη συζήτηση για την Προανακριτική, εκπυρσοκρότησε κατά της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας πως είναι η παράταξη των δωσιλόγων και των μαυραγοριτών καθώς και πως «ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης ήταν στη δική μας παράταξη».

Προφανώς, η ΝΔ αντέδρασε καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση κάτι που επίσης προφανώς δεν έγινε, καθώς η Κουμουνδούρου δεν είναι διατεθειμένη να απολογείται στην κυβερνώσα παράταξη για τον βουλευτή Χανίων, θεωρώντας ότι είναι η δική της πλευρά που επιδίδεται σε ακραίες διχαστικές επιλογές (εν προκειμένω την Προανακριτική, με την Κουμουνδούρου να την ερμηνεύει ως εκδίκηση για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τους καναλάρχες να πληρώσουν).

Ο τελευταίος αποτελεί ένα «πρόβλημα» χωρίς λύση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ναι μεν από τη μία δείχνει να είναι ανεξέλεγκτος και να μην υπακούει σε κανόνες από την άλλη έχει μεγάλο ακροατήριο το οποίο συγκρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ με τις δηλώσεις του και την παρουσία του. Ως εκ τούτου φαίνεται πως υπάρχει ανοχή και εν προκειμένω, η Κουμουνδούρου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι διατεθειμένη να παρέμβει.

Πολάκης κατά Μπίστη, Κούλογλου και Φίλη: Οι “ευαισθησίες” σας δεν αφορούν κανέναν

Στο μεταξύ απέναντι στις δηλώσεις Πολάκη στην Προανακριτική τοποθετήθηκαν οι Φίλης, Κούλογλου και Μπίστης στους οποίους χθες βράδυ απάντησε με ανάρτησή του στο facebook. Έγραψε μεταξύ άλλων:

«Προς Φίλη, Κουλογλου, Μπίστη

Σύντροφοι, ΣΠΙΤΙ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ;

Χαιρετίσματα και χρόνια πολλά!

ΥΓ. Με τέτοιες δηλώσεις από μεριάς σας, ούτε εγώ κονταίνω, αλλά προπαντός ούτε εσείς ψηλώνετε. Ασχοληθείτε με το Μητσοτάκη και τη συμμορία που ληστεύει τον τόπο και τον λαό. Οι «ευαισθησίες» σας αφορούν ελάχιστα οικοδομικά τετράγωνα …».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη της αντίδραση μετά τα ισόβια – Σε κλάματα ξέσπασε η μητέρα της, αμίλητος ο Δασκαλάκης

Σε ισόβια καταδίκασε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τη Ρούλα Πισπιρίγκου για...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...

Κουτσούμπας: Διευρύνεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής του Μητσοτάκη – Να παλέψουμε για μια εναία Κύπρο

«Διευρύνεται ένα λαϊκό ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής» τόνισε ο...