32.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Νίκος Παπανδρέου από Χανιά: το ΠΑΣΟΚ που με τις παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου “μπορεί να τους αλλάξει τα φωτα”

Ημερομηνία:

Ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιους με το ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Παπανδρέου βρέθηκε σήμερα στα Χανιά όπου αφού παρέστη στην κεντρική εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης στο Μάλεμε πραγματοποίησε ομιλία στον Δημοτικό Κήπο Χανίων παρουσία φίλων του κόμματος.

Σημειώνουμε ότι στην εκδήλωση το παρών έδωσε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαφέρμου, αλλά και η πρώην βουλευτίνα Χανίων Ευαγγελία Κουρουπάκη και άλλοι.

Τον υποψήφιο προλόγισε ο πρώην βουλευτής Σήφης Μιχελογιάννης.

Ο Νίκος Παπανδρέου μίλησε για την Ευρώπη των λαών, τόνισε ότι οι χρηματοδοτήσεις που έρχονται στη χώρα κατανέμονται με ευθύνη της κάθε κυβέρνησης και σήμερα παραμερίζονται όπως είπε αγρότες κσι μικρομεσαίοι υπέρ των μεγάλων επιχειρηματιών.

Τελειώνοντας την ομιλία του τόνισε ότι είναι ανάγκη μιας ευρεία συσπείρωσης με το ΠΑΣΟΚ που με τις παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου “μπορεί να τους αλλάξει τα φωτα”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, και σε δηλώσεις που παραχώρησε προς τα ΜΜΕ είπε:

«Η Ευρώπη είναι εδώ με πολλά προγράμματα και κονδύλια και αν το πιάσουμε σωστά, μπορούμε να λύσουμε πολλά από τα θέματα που μας απασχολούν, αλλά δεν το κάνει η ΝΔ. Το θέμα της ακρίβειας ενοχλεί τον κόσμο και είναι το ένα κομμάτι, αλλά πρέπει να βρούμε και άλλο εισόδημα για να την αντιμετωπίσουμε. Ένας τρόπος είναι το Ταμείο Ανάκαμψης να μοιραστεί στους μικρομεσαίους, να πάει προς τα κάτω. Οι ενεργειακές κοινότητες επίσης, θα μπορούσαν τα Χανιά έχουν χιλιάδες οικογένειες που δεν θα πλήρωναν ρεύμα. Δυστυχώς ο τρόπος που λειτουργούν σήμερα τα κονδύλια πάνε σε λίγους και δεν πάνε παντού. Το ΠΑΣΟΚ θα είχε φροντίσει το Ταμείο Ανάκαμψης να φτάσει ως και τον τελευταίο Έλληνα.

Όσο για το διακύβευμα είπε ότι:

«Εμείς θέλουμε την Ευρώπη του οράματος. Προφανώς έχουμε πολλά παράπονα, αλλά όλα είναι Ευρώπη. Ο ΒΟΑΚ Ευρώπη. Αναδάσωση στο Λασίθι – Ευρώπη. Διάβρωση παραλιών – Ευρώπη. Αποπληρωμές για τη ζημιά στη Θεσσαλία – Ευρώπη. Οι δήμοι – Ευρώπη.

Ελπίζουμε σε μία Ευρώπη που θα έχει μια κοινή αμυντική πολιτική, γιατί με την έλευση ενός Τραμπ στις ΗΠΑ δεν θα μπορούμε να περιμένουμε πάλι την Αμερική να μας σώζει από τα προβλήματα. Άρα μία νέα ευρωπη αν εδίναι σωστή θα προτείνει μία κοινή αμυντική πολιτική και θα προστατεύει τα σύνορα της Ελλάδας και της Φινλανδίας που απειλείται από την Ρωσία.

 

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ