17.8 C
Chania
Saturday, May 4, 2024

Νίκος Χουντής: «Οι ηγετικοί κύκλοι της ΕΕ φαίνεται να μην «βάζουν μυαλό» μετά το δημοψήφισμα στη Μ. Βρετανία»

Ημερομηνία:

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής μιλώντας στο ρ/σ της ΕΡΑ Κομοτηνής, καλούμενος να σχολιάσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία, μεταξύ άλλων, δήλωσε :

«Υπάρχει ένας αιφνιδιασμός των θεσμών και της ηγετικής ομάδας της ΕΕ.

Προσπαθούν να κάνουν μια επιθετική διαχείριση του αποτελέσματος για να μην ξανασυμβεί.

Η υπέρμετρη νεοφιλελεύθερη αισιοδοξία έσπασε, ότι η ΕΕ και η ευρωζώνη πάνε μόνο μπροστά. Έχουμε δείγματα διάλυσης αυτού του σχήματος το οποίο  είναι αντίθετο με τα συμφέροντα των λαών.

Μπορεί αυτή τη στιγμή να διαχειρίζονται το αποτέλεσμα συντηρητικοί και ακροδεξιοί κύκλοι, αλλά η ανάλυση δείχνει ότι το αποτέλεσμα το διαμόρφωσαν κυρίως τα εργατικά λαϊκά στρώματα που θίγονται από τις πολιτικές της λιτότητας και από την πορεία που έχει πάρει η ΕΕ, υπό την ηγεμονία της Γερμανίας.

Με βάση τη χτεσινή έκτακτη συζήτηση στην Ολομέλεια του ΕΚ και το ψήφισμα, φαίνεται από τη μια ότι οι μεγάλες πολίτικές ομάδες είναι στην κατεύθυνση να τελειώνουν γρήγορα με το θέμα, έχοντας μια τιμωρητική διάθεση και, από την άλλη, με βάση και τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων φαίνεται ότι οι ηγετικοί κύκλοι της ΕΕ δεν βάζουν μυαλό για τις αιτίες που οδηγηθήκαμε στο  Brexit.

Το παρουσιάζουν σαν να είναι ένα ξενοφοβικό, εθνικιστικό, ρατσιστικό κρεσέντο και λόγω του προσφυγικού.

Αγνοούν ότι το ουσιαστικό πρόβλημα είναι τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, η ηγεμονία της Γερμανίας έναντι των άλλων.

Από τις αντιδράσεις φαίνεται ότι δεν πρέπει να περιμένουμε κάποια πολίτική διόρθωσης των λαθών. Η Ευρώπη κινδυνεύει από τις πολιτικές της που έχουν κάνει νοικοκυραίους τους ακροδεξιούς.

Κανείς δεν ασχολείται με το τι γίνεται στη Γαλλία με τις τραγικές αλλαγές στα εργασιακά, που θα τα φέρουν και σε εμάς με την αξιολόγηση το Σεπτέμβριο. Στην κοινωνία από κάτω βράζει το σύμπαν, αλλά το αποσιωπούν.

Οι κυρίαρχοι κύκλοι της ΕΕ δεν αισθάνονται καμία διάθεση αυτοκριτικής για το πώς διαχειρίστηκαν το ελληνικό δημοψήφισμα.

Ο τρόπος διαχείρισής του αποτέλεσε πλήγμα στη δημοκρατία στη ΕΕ, με μείζονες ευθύνες και της ελληνικής κυβέρνησης, διότι με την περιφρόνηση της λαϊκής ετυμηγορίας απέδειξαν ότι αυτή η Ευρώπη δεν βελτιώνεται, δεν έχει δημοκρατική ευαισθησία.

Αυτό που υπάρχει είναι μια ΕΕ με απόλυτη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού. Μια Ευρώπη διαιρεμένη σε φτωχούς και πλούσιους, σε δανειστές και δανειζόμενους, σε βορρά και νότο, και με μεγάλες εσωτερικές αντιθέσεις στο όνομα της ανταγωνιστικότητας.

Αυτή η Ευρώπη-Γερμανική Αυτοκρατορία, δεν μπορεί να διαρκέσει πολύ.

"google ad"

Το μαξιλαράκι τους σε φυγόκεντρες τάσεις είναι, από τη μία η διαδικασία να ελέγχεται από πιο ψηλά, δηλαδή από το ΝΑΤΟ και από την άλλη, η εμπορική συμφωνία της ΤΤΙΡ.

Είναι το ΝΑΤΟ σε ζητήματα στρατιωτικών και πολιτικών παρεμβάσεων, και στο οικονομικό η γνωστή εμπορική  συμφωνία ΤΤΙP μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ, δηλαδή το εμπορικό ΝΑΤΟ.

Το αποτέλεσμα θα είναι να ξηλωθεί όλο το ευρωπαϊκό δίκαιο και θα υπάρξει ένας άγριος ανταγωνισμός και ένας έλεγχος των πολυεθνικών και των τραπεζών του συνόλου του ευρωατλαντικού χώρου. Αυτή η ομπρέλα είναι η ελπίδα τους».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με κατάνυξη ο Επιτάφιος Θρήνος στη Μονή Γουβερνέτου | Φωτός

Παρουσία πλήθους πιστών και με κατάνυξη πραγματοποιήθηκε ο Επιτάφιος...

Μονή Αγκαράθου: Τα πρόβατα περνούν κάτω από τον Επιτάφιο για ευλογία! | Βίντεο

Κατάνυξη και ευλάβεια το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην περιφορά του...

Δείτε τι λένε οι ειδικοί για την πρόωρη ανθοφορία των ελαιόδεντρων στην Κρήτη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η πρόωρη φετινή ανθοφορία των ελαιοδέντρων σε όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές...