20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Νανουρίσματα και τραγούδια του Κόσμου

Ημερομηνία:

Festival Δίπλα στο Ρυάκι του ΤΖΙΤΖΙΚΑ – Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21.30

Τη μουσική παράσταση με τίτλο «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ…νανουρίσματα και τραγούδια του κόσμου» θα παρουσιάσουν την Παρασκευή 12 Ιουλίου, 9.30 μ.μ. η Μάχη Κουφογιώργου και ο Γιάννης Σίνης, στο Festival Δίπλα στο Ρυάκι του Τζίτζικα στους Αρμένους Αποκορώνου τηλ 2825 041144Πρόκειται για μια μουσική παράσταση που κινείται γύρω από το νανούρισμα ως μουσικό είδος, αντλώντας υλικό από διάφορους λαούς και κουλτούρες (Καραϊβική, Κ. Ιταλία, Λίβανο, Τουρκία, Κουρδιστάν, Ισραήλ, Κονγκό, Ουκρανία, Ρομά Ουγγαρίας, Ελλάδα κ.ά.). Παρεμβάλλονται κείμενα που παρουσιάζουν τις ιστορίες των τραγουδιών καθώς και τον κοινωνικό ρόλο που έχει παίξει το νανούρισμα σε διάφορ α ιστορικά και γεωγραφικά πλαίσια ανά τον κόσμο.
Τα νανουρίσματα εναλλάσσονται με τραγούδια από διάφορα μέρη του κόσμου επιλεγμένα βάσει συνειρμών. Ακούγονται τραγούδια σε 16 γλώσσες και διαλέκτους.

Ο Γιάννης Σίνης γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από τη Ναύπακτο. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει σπουδάσει Βυζαντινή μουσική. Παίζει λαούτο, μπουζούκι και κιθάρα. Έχει συμμετάσχει ως μουσικός, τραγουδιστής και χορευτής σε διάφορες μουσικές σκηνές και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει υπάρξει μέλος διαφόρων χορωδιών και μουσικών σχημάτων με πιο πρόσφατο το ‘Τρίο Ρουμπαγιάτ’ και την ομάδα ‘Καταφωνή’. Γράφει μουσική και δισκογραφικά, συμμετείχε στη 2η ακρόαση της Μικρής Άρκτου ως ερμηνευτής.

Η Μάχη Κουφογιώργου γεννήθηκε στα Γιάννενα. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι διδάκτωρ κοινωνιογλωσσολογίας. Έχει κάνει σπουδές κλασικής κιθάρας. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικού τραγουδιού, και σεμινάρια φωνητικής και βουλγάρικων φωνητικών τεχνικών, σεμινάρια κρουστών, καθώς και σεμινάρια υποκριτικής, μουσικού και θεατρικού αυ τοσχεδιασμού και θεατρικού παιχνιδιού. Είναι μέλος της μουσικής-θεατρικής ομάδας ‘Καταφωνή’ που δραστηριοποιείται στα Χανιά και έχει συμμετάσχει σε διάφορες μουσικές-θεατρικές παραστάσεις. Έχει συνεργαστεί με σχήματα παραδοσιακής μουσικής’. Συμμετείχε με απαγγελία ποιημάτων στα Αγγλικά, στο δίσκο ΄Musica Poetica’ (αφιέρωμα στην ποίηση του Νικηφόρου Βρεττάκου) της ορχήστρας νυκτών εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ.

Ο Γιάννης Σίνης και η Μάχη Κουφογιώργου συναντήθηκαν στα Χανιά και μαζί δημιούργησαν τη μουσική παράσταση «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ…νανουρίσματα και τραγούδια του κόσμου». Μια σειρά παραστάσεων δόθηκε στα Χανιά (με τη συμμετοχή μελών της ομάδας ‘Καταφωνή’) καθώς και στο Πήλιο το περασμένο καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Γιάννης Κουράκης για τον Φοίβο Ιωάννιδη

Αποχαιρετούμε με συγκίνηση τον Αντιστασιακό, ευπατρίδη της πολιτικής και...