28.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

«Να βάλουμε την Αριστερά στον δρόμο που της ανήκει»: Απολογισμός περιοδείας και συγκεντρώσεων με τον Κώστα Λαπαβίτσα στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Επαφές με τον κόσμο της εργασίας, με τη νεολαία και με τους πολίτες στην Κρήτη είχε το προηγούμενο διήμερο (Πέμπτη και Παρασκευή) ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Λαπαβίτσας σε Χανιά και Ηράκλειο.

Στα Χανιά, την Πέμπτη 23 Μαΐου, είχε συνάντηση με  εργαζόμενους του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα ενώ το απόγευμα συμμετείχε μαζί με τους υποψήφιους από την Κρήτη Αθηνά Γιαννουλάκη και Μιχάλη Κριτσωτάκη σε συνάντηση με μέλη και φίλους της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά, στο ιστορικό καφέ ΚΗΠΟΣ.

Στο Ηράκλειο την Παρασκευή 24 Μαΐου ο Κ. Λαπαβίτσας πραγματοποίησε μαζί με στελέχη του συνδυασμού περιοδεία και μοίρασμα προεκλογικού υλικού στο κέντρο της πόλης ενώ το απόγευμα ήταν  ο κεντρικός ομιλητής σε συγκέντρωση – συζήτηση με το κοινό στην Πλατεία Δασκαλογιάννη, μαζί με την Αθηνά Γιαννουλάκη και τον Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Το βίντεο από την εκδήλωση στο Ηράκλειο: 

 

Αποσπάσματα από τις ομιλίες:

Ο Κώστας Λαπαβίτσας ανέφερε πως ο καλύτερος λόγος για να ψηφίσει κανείς την ενωτική πρωτοβουλία ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά είναι να ακούσει την τελευταία ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή: «Ο κ. Μητσοτάκης μιλά για σύγκληση με την Ευρώπη λέγοντας ότι αυξήθηκε ο μέσος μισθός στην Ελλάδα.  Πράγματι αυξήθηκε ελάχιστα όμως μειώθηκε ραγδαία η αγοραστική του δύναμη λόγω της ακρίβειας». Όπως εξήγησε μιλούν όλοι για καρτέλ αλλά στην ουσία πρόκειται για μία ή δύο μεγάλες εταιρίες που έχουν δεσπόζουσα θέση σε κάθε κλάδο και κάνουν ό,τι θέλουν με τις τιμές. Και αυτή είναι μια συνθήκη που δεν έχει καμία διάθεση να σπάσει ο κ. Μητσοτάκης. Οι λύσεις αν θες να τα βάλεις με την ακρίβεια είναι απλές και άμεσα εφασμόσιμες ξεκινώντας από το πλαφόν στις τιμές είπε ο Κ. Λαπαβίτσας.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής είπε πως η Ευρώπη έτσι όπως έχει δομηθεί δεν αλλάζει. Μπορούν όμως να υπάρξουν σημαντικές φωνές. Δεν χρειάζονται πολλοί άνθρωποι. 10-15 ευρωβουλευτές αρκούν από όλη την Ευρώπη για να πάνε κόντρα και να υψώσουν τη φωνή τους. Και ένας από αυτούς (δηλαδή τρεις αφού εμείς θα κάνουμε εναλλαγή στις θητείες) μπορεί να είναι από εμάς. Είναι απολύτως εφικτό και ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις» είπε ο ίδιος και κατέληξε: «Στόχος μας είναι να βάλουμε την Αριστερά στον δρόμο που της ανήκει. Δεν μπορούμε μόνοι μας αλλά εμείς θα κάνουμε το πρώτο βήμα».

Η Αθηνά Γιαννουλάκη στις τοποθετήσεις της αναφέρθηκε περιληπτικά στα θέματα της Κρήτης όπως το περιβαλλοντικό, τα θέματα του υπερτουρισμού και της προστασίας της φύσης από την επέλαση των ΒΑΠΕ, των εξορύξεων κτλ. «Για αυτά τα θέματα θέλουμε να ενοχλήσουμε τα λόμπι των Βρυξελλών και τους εργολάβους που επελαύνουν από τη μία άκρη της Κρήτης ως την άλλη» είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενη, μετά από σχετική ερώτηση, στη συζήτηση περί… προοδευτικών συνεργασιών η ίδια τόνισε πως οι αγωνιστές της ενωτικής πρωτοβουλίας  ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά δεν έχουν καμία σχέση με όσους υπέγραψαν μνημόνια, με την life style  αριστερά του κ. Κασσελάκη ή με τους υπουργούς και βουλευτές που υπέγραψαν μνημόνια και σήμερα παριστάνουν τους αριστερούς μέσα στη Νέα Αριστερά.

Ο Μιχάλης Κριτσωτάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες, στα στοιχεία για την ανεργία που είναι στα ύψη (19.2%) και μόλις το 20% εξ αυτών επιδοτούνται και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις γυναίκες και τους νέους που χτυπά κυρίως η ανεργία. Ολα αυτά είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με την εικόνα της “σύγκλισης” με την Ευρώπη που δίνει ο πρωθυπουργός είπε, ενώ τόνισε πως «Το σύνθημα του συνδυασμού είναι “Ενόχλησέ τους”. Αυτός όμως είναι ο πρώτος στόχος. Πρώτα θα τους ενοχλήσουμε, μετά θα τους νικήσουμε, για να είναι στο τέλος νικητής ο ελληνικός λαός».

Ενεργό μέρος στη συζήτηση πήραν πολίτες που έθεσαν ερωτήσεις στους τρεις ομιλητές για τα θέματα της επικαιρότητας ενώ δυναμική ήταν η παρουσία της νεολαίας του Ηρακλείου που αποτέλεσε και το μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

Την επόμενη Πέμπτη, 30 Μαΐου θα βρίσκεται στα Χανιά ο Γιάνης Βαρουφάκης για την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη ενώ μία μέρα μετά, την Παρασκευή, 31 Μαΐου θα βρίσκεται στο Ηράκλειο. (Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες).   

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όμηροι της θανατηφόρας θηλειάς της ΑΑΔΕ οι Έλληνες

Ένας ατελείωτος γολγοθάς βρίσκεται μπροστά από την αγωνιώδη προσπάθεια...

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να εξασκήσει την πυρηνική του ετοιμότητα

Σε νέες πολεμικές δηλώσεις προέβη ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ...