28.8 C
Chania
Monday, June 17, 2024

Τριτοκοσμικές εικόνες: Στο υπαίθριο πάρκινγκ του Λιμεναρχείου στη Σούδα οι διασωθέντες μετανάστες

Ημερομηνία:

Στο υπαίθριο πάρκινγκ το κεντρικού λιμεναρχείου Χανίων στη Σούδα, φιλοξενούνται οι 17 πρόσφυγες και μετανάστες που εντοπίστηκαν και διασώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής, 8 ναυτικά μίλια νοτίως της Παλαιόχωρας.

Αργά το βράδυ αναμένεται να μεταφερθούν στον ίδιο χώρο, ακόμη 39 πρόσφυγες και μετανάστες, που εντοπίστηκαν στην παραλία Τρυπητή της Γαύδου λίγες ώρες μετά.

Χανιά: Στο υπαίθριο πάρκινγκ του Λιμεναρχείου οι διασωθέντες μετανάστες

Όλοι οι πρόσφυγες είναι άνδρες νεαρής ηλικίας, που δηλώνουν υπήκοοι Μπαγκλαντές Πακιστάν και Αιγύπτου, ενώ ανάμεσά τους βρίσκεται και ένα ανήλικο αγόρι περίπου 10 ετών. Το παιδάκι μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο καθώς αισθανόταν ναυτία, όπως μας είπαν οι υπάλληλοι του λιμεναρχείου.

Συνολικά 258 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν διασωθεί από τα νότια παράλια της Κρήτης, από την περασμένη Πέμπτη.

Στις τοπικές αρχές επικρατεί προβληματισμός λόγω της απουσίας υποδομών φιλοξενίας. Όπως δήλωσε σήμερα από τα Χανιά, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για τη Μάχη της Κρήτης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με στελέχη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προκειμένου να εξευρεθεί μια οριστική λύση για το πρόβλημα, που γίνεται ολοένα και εντονότερο.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όμηροι της θανατηφόρας θηλειάς της ΑΑΔΕ οι Έλληνες

Ένας ατελείωτος γολγοθάς βρίσκεται μπροστά από την αγωνιώδη προσπάθεια...

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ πρέπει να εξασκήσει την πυρηνική του ετοιμότητα

Σε νέες πολεμικές δηλώσεις προέβη ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ...