15.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Να βρεθεί λύση για την μεταφορά των Κρητικών προϊόντων ζήτησε ο αντιπεριφειάρχης Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Την ανησυχία του για τις μεγάλες συνέπειες  που θα υποστούν οι αγρότες της Κρήτης και ευρύτερα η οικονομία του νησιού, από την  48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΠΝΟ χθες και σήμερα με ενδεχόμενη κλιμάκωση, εξέφρασε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Ο  αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου εκδηλώνοντας την συμπαράσταση του στους αγρότες, τόνισε ότι  υπάρχει συνεχής επαφή με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων  Ηρακλείου, αλλά και με την ΠΝΟ για την εξέλιξη της κατάστασης.

«Σεβόμαστε την κινητοποίηση των ναυτικών, όπως όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αλλά η μια κοινωνική ομάδα δεν μπορεί να υπονομεύει την επαγγελματική δραστηριότητα της άλλης. Προς το παρόν δεν έχει οξυνθεί το πρόβλημα αλλά εάν επαναληφθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα έχουμε ένα ουσιαστικό αποκλεισμό όχι μόνο του Ηρακλείου αλλά ολόκληρου του νησιού» υπογράμμισε ο κ. Κουκιαδάκης. Μάλιστα αναφέρθηκε στον άμεσο κίνδυνο που διαγράφεται στον ορίζοντα για το εισόδημα των αγροτών, στην περίπτωση που η απεργία των ναυτικών συνεχιστεί καθώς λόγω της μη μεταφοράς των προϊόντων τους θα καταστραφεί η παραγωγή τους, ενώ θα χαθούν αγορές τόσο στην υπόλοιπη Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου ανέφερε ακόμη ότι η ΠΝΟ δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα στο αίτημα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου, σε περίπτωση συνέχειας των απεργιακών κινητοποιήσεων να επιτρέπεται η μεταφορά  των αγροτικών προϊόντων με φορτηγά αυτοκίνητα  τουλάχιστον μέρα παρά μέρα με τα πλοία της γραμμής για Πειραιά, προκειμένου να προωθούνται στην εσωτερική αγορά αλλά και στο εξωτερικό.

«Είμαστε σε επαφή με τους αγρότες, με την Κυβέρνηση, για να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί» κατέληξε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ