25.8 C
Chania
Wednesday, June 26, 2024

Να μην ξεχάσουμε την καταστροφή στον Αζωγυρέ

Ημερομηνία:

Εικαστική διαμαρτυρία στον Αζωγυρέ, διοργανώνουν σήμερα Τετάρτη 16 Αυγούστου, νέοι και παλιότεροι καλλιτέχνες, ζητώντας μας να σταθούμε δίπλα στον Αζωγυρέ, που μετράει ακόμα τις πληγές του από τις καταστροφές και τη λεηλασία της φύσης που υπέστη.

Η διαμαρτυρία φιλοξενείται στην αίθουσα της οικογένειας Κουκουτσάκη (από τις 7 το απόγευμα) και οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να σταθεί δίπλα στο χωριό “για να ενώσουμε τις φωνές μας με την ελπίδα ότι κάποιος θα ακούσει και θα σώσει το ποτάμι μας πριν να είναι αργά”.

Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα:

“Το χωριό που αποκαλούσαν όλοι οι επισκέπτες ως χωριό του παραδείσου.

Ένα χωριό το που λεηλατήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς για την εξόρυξη πέτρας και στην συνέχεια το άφησαν στη μοίρα του. Το ποτάμι διαλυμένο τα αιωνόβια πλατάνια του και τα πανέμορφα ψηλά κυπαρίσσια του δεν υπάρχουν πια καθώς και όλα τα άλλα δέντρα που βρέθηκαν στη διάβα τους.

Οι κάτοικοι πλέον υποφέρουν από αναπνευστικά λόγο του πυκνού νέφους σκόνης που κάλυπτε το χωριό κατά τη διάρκεια τον εργασιών αλλά και πάλι κανένας δεν νοιάστηκε.

Αλλά το σημαντικότερο κατέστρεψαν ολοσχερώς τους περίφημους και ιαματικούς καταρράκτες που ερχόταν πλήθη κόσμου για να τους επισκεφτούν καθημερινός και να λουστούν σε αυτούς. Πάλι κανένας φορέας δεν νοιάστηκε γιατί;

Για αυτό τον λόγο μαζευόμαστε και μέσω τον έργων μας διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε την αποκατάσταση που μας υποσχέθηκαν ώστε το όμορφο χωριό μας να επανέρθει στην αρχική του κατάσταση.

Παρακαλούμε για την δυναμική σας συμμετοχή”.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Μόσχα προειδοποιεί για μοιραία τραγωδία αν οι Δυτικοί υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά της

Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα...

Σε ποιες περιοχές στα Χανιά απογορεύεται η κολύμβηση

Οι ακτές της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κρίνονται ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ για...

MyCoast: «Βροχή» καταγγελιών στην πλατφόρμα για τις αυθαιρεσίες σε παραλίες – 150 καταγγελίες στα Χανιά

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες για παράνομες ξαπλώστρες και όχι μόνο στην πλατφόρμα...