15.8 C
Chania
Tuesday, April 30, 2024

Να πάρει ξεκάθαρη θέση ο Δήμος Κισσάμου για τα χημικά της Συρίας

Ημερομηνία:

Επιστολή έστειλε ο πρώην δήμος Ινναχωρίου και νυν δημοτικός σύμβουλος Κισάμου προς το δήμαρχο Κισάμου με την οποία ζητά να πάρει ο δήμος ξεκάθαρη θέση για την καταστροφή των χημικών όπλων στη Μεσόγειο.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ. Κουκουράκης αναφέρει:

Είναι γνωστό σε όλους το πρόβλημα με τις καταστροφές των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο Δυτικά της Κρήτης.

Είναι γνωστοί οι κίνδυνοι που διατρέχει η κλειστή θάλασσα της Μεσογείου από την καταστροφή αυτή.

Είναι γνωστό ότι οι φορείς και η κοινωνία έχουν ξεσηκωθεί προκειμένου να καταγγείλει και να την ακυρώσει.

Είναι γνωστό ότι με απόφαση του Συντονιστικού Χανίων στις 19—21 Ιουλίου φορείς και πολίτες προγραμματίζουν διαμαρτυρία και αποκλεισμό της Βάσης στο Μαράθι από ξηρά και θάλασσα.

Παρόλα αυτά κ. Δήμαρχε παρατηρούμε απόλυτη αδράνεια και αδιαφορία του Δήμου Κισσάμου για ένα τόσο σοβαρό θέμα την στιγμή κατά την οποία εκτός τους προφανείς περιβαλλοντικούς κινδύνους προκύπτει και σοβαρή πιθανότητα τεράστιας ζημιάς της Ελλάδας και όχι μόνο στον τομέα του Τουρισμού.

Ζητώ κ. Πρόεδρε άμεση έκτακτη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό να υπάρξει Απόφαση όπου:

  1. Να δηλώσουμε με εμφατικό και όχι τυπικό τρόπο την αντίθεση μας στην καταστροφή των χημικών στην Μεσόγειο και να ζητούμε αυτά να καταστραφούν στις χώρες που τα παρήγαγαν και τα πούλησαν στη Συρία.
  2. Να αποφασίσουμε συμμετοχή του ΔΣ στον αποκλεισμό της Βάσης στο Μαράθι.
  3. Να ζητούμε από τους φορείς και πολίτες της Κισσάμου επιτέλους να αναλάβουν και αυτοί τις ευθύνες τους & να συμμετέχουν μαζικά εκδηλώνοντας την αντίθεση στις αυθαιρεσίες και επικίνδυνες ακρότητες μιας ανίκανης Διεθνούς Κοινότητας.”

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ