20.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Νεκροί οι 4 σκιτσογράφοι της Charlie Hebdo που είχαν σχεδιάσει τις γελοιογραφίες του Μωάμεθ – Το εκπληκτικό σκίτσο που έγινε viral | Φωτός

Ημερομηνία:

Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, οι γαλλικές εφημερίδες αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης στη Charlie Hebdo βρίσκονται και οι τέσσερις σκιτσογράφοι που είχαν σχεδιάσει τα επίμαχα σκίτσα του Μωάμεθ.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο σχεδιαστής Charb, που είναι και διευθυντής έκδοσης του περιοδικού, οι σχεδιαστές των εξυφύλλων Charbu και Wolinski, που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του περιοδικού, και ο σχεδιαστής Tignous. Μάλιστα, οι δράστες βγαίνοντας από τα γραφεία του περιοδικού φώναξαν: «Εκδικηθήκαμε για τον προφήτη. Σκοτώσαμε το Charlie Hebdo».

Σκίτσα

Εν τω μεταξύ, ένα εκπληκτικό σκίτσο που κάνει το γύρο του διαδικτύου, αποτυπώνει με γλαφυρότητα και έμπνευση την τρέλα της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας «Charlie Hebdo».

Το σκίτσο που έχει γίνει viral, κάνει ευθεία αναφορά στο τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης. Απεικονίζει ένα αεροσκάφος που κατευθύνεται εναντίον δύο… μολυβιών που υψώνονται στον ουρανό.

Στα social media έχει αναπτυχθεί ένα τρομακτικό κύμα αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας με τα hashtag #Jesuischarlie και #Jesuischarliehebdo.

Η πένα είναι ισχυρότερη από τις βόμβες, σωστά» γράφει ένας χρήστης του Twitter ενώ πολλοί αναρτούν φωτογραφίες ή σκίτσα.

Την ίδια ώρα, δεκάδες διάσημοι σκιτσογράφοι αφοερώνουν σκίτσα στον τραγικό θάνατο των συναδέλφων τους:

iefimerida.gr

Ο σκιτσογράφος Cabu
Ο σκιτσογράφος Cabu
Ο σκιτσογράφος και διευθυντής έκδοσης Charb
Ο σκιτσογράφος και διευθυντής έκδοσης Charb
Tignous
Tignous
O σκιτσογράφος Georges Wolinski
O σκιτσογράφος Georges Wolinski

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εκδήλωση για τα 200 χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από τη Σφαγή στο Λαφονήσι Κισσάμου, που έγινε από...

Κρήτη: Πειθαρχική δίωξη κατά αντιδημάρχου για παράνομες μεταδημοτεύσεις!

Βόμβα στην Αυτοδιοίκηση της Κρήτης ! Την Πειθαρχική δίωξη...