22.8 C
Chania
Thursday, May 2, 2024

Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης από “ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ” ενάντια στις παρεμβάσεις Ε.Ε. και Μέρκελ στις εκλογές της Ελλάδας

Ημερομηνία:

Λίγες ημέρες  μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πίτελα ενάντια στη γερμανική δεξιά και την προσπάθειά της να δράσει ως “σερίφης της Ελλάδας” επεμβαίνοντας στην εκλογική διαδικασία, σήμερα, σημαντική νέα παρέμβαση είχαμε από τον  Ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Γραμματικάκη, στην συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Ομάδας.

Η συνεδρίαση αυτή αφορούσε την κατάσταση της Ελλάδος και τις επερχόμενες εκλογές και προκλήθηκε ύστερα από την εκτενή συνάντηση που είχε ο έτερος Ευρωβουλευτής του Ποταμιού κύριος Μιλτιάδης Κύρκος με τον Πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα.

Ο κ. Γραμματικάκης τόνισε στην παρέμβασή του ότι η κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγικότερη, από ότι περιγράφουν τα υψηλά ποσοστά της ανεργίας και η διόγκωση του χρέους˙ Διότι συνοδεύεται από μια έλλειψη προοπτικής για το μέλλον και διάλυση του κοινωνικού ιστού που έχουν την ρίζα τους είτε σε λάθος επιλογές του οικονομικού προγράμματος, που επιβλήθηκε στην χώρα, είτε στην ανεπάρκεια των κυβερνήσεων, που διαχειρίστηκαν  την κρίση.

Αντί λοιπόν, τόνισε ο κ. Γραμματικάκης, τα Ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα να αναλώνονται σε συστάσεις, που εύκολα μπορούν να ερμηνευθούν παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, είναι χρησιμότερο να συμβάλουν με ειδικά μέτρα στην ουσιαστική ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Κάθε σκέψη για την έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη, κατέληξε ο κ. Γραμματικάκης, πρέπει να αποκλεισθεί από τις συζητήσεις, ειδικά του σοσιαλιστικού κόμματος, διότι ούτε ο ελληνικός λαός την επιθυμεί, ούτε θα είναι ανώδυνη για την Ευρωζώνη, αλλά και την ίδια την ΕΕ αφού υπονομεύει τις βασικές αρχές της.

Τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Πίτελα

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Τζιάννι Πιτέλλα. Η συνομιλία έγινε ύστερα από αίτημα του ίδιου του κυρίου Πιτέλλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον ιταλό πολιτικό για την πρόσφατη δήλωσή του η οποία είχε έρθει ως απάντηση σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel το οποίο απέδιδε στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συμφωνία σε ενδεχόμενο «Grexit». Ένα σενάριο που χρησιμοποιεί η Νέα Δημοκρατία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η δήλωση Πίτελα ήταν η εξής:

«Το ότι οι γερμανικές δεξιές δυνάμεις προσπαθούν να δράσουν σαν σερίφης της Ελλάδας ή οποιουδήποτε κράτους-μέλους της ΕΕ δεν είναι μόνο απαράδεκτο αλλά πάνω απ ‘όλα είναι λάθος. Αυτές οι συμπεριφορές μπορούν να δημιουργήσουν μόνο θυμό και απέχθεια στους Ευρωπαίους πολίτες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ακόμη, από πολιτικής απόψεως, η συνέχιση υπεράσπισης της τυφλής λιτότητας θα ενθαρρύνει μόνο τους ευρωσκεπτικιστές και τα ευρωφοβικά κινήματα σε όλη την Ευρώπη. Δεν αποτελεί μια από τις επιλογές η υποθετική έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Η προσχώρηση της Ελλάδας στο ευρώ είναι μη αναστρέψιμη διαδικασία. Επιπλέον, θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πολύ επικίνδυνο ντόμινο».

Ο Τζιάνι Πιτέλλα ανταπάντησε στον κ. Τσίπρα ότι έκανε αυτήν τη δήλωση διότι την πιστεύει και ότι θα συνεχίσει να κάνει παρόμοιες δηλώσεις. Ζήτησε, επίσης, τη μεγίστη δυνατή συνεργασία όλων προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης στις οποίες, όπως τόνισε, συμπεριλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, στην βασική, κατά τη γνώμη του, αντιπαράθεση αυτήν την περίοδο στην Ευρώπη, ανάμεσα στις συντηρητικές και προοδευτικές πολιτικές.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χάος στο UCLA: Επίθεση της Αστυνομίας σε χιλιάδες διαδηλωτές με πλαστικές σφαίρες | Ζωντανή μετάδοση

Χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες βρίσκονται στο campus του Πανεπιστημίου της...

O Μαζωνάκης τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein

Σε ρυθμούς Rammstein μπαίνει το ελληνικό κοινό, καθώς στο τέλος του...

Παζάρι Μεγάλης Παρασκευής στις Βουκολιές του Δήμου Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά σας προσκαλεί και φέτος, τη Μεγάλη...