19.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Νεκρός 18χρονος στον ΒΟΑ Κρήτης: “Έγκλημα” εξ αμελείας ή εκ προμελέτης;

Ημερομηνία:

Πριν από μια εβδομάδα, στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, κόπηκε το νήμα της ζωής ενός 18χρονου νέου ανθρώπου από τον Βάμο Αποκορώνου.Ο 18χρονος Φίλιππος είχε μπροστά του όλη την ζωή. Μόνο που δεν υπολόγισε τον παράγοντα των πάσης φύσεως «αρμοδίων» οι οποίοι – συνήθως – βρίσκονται στο γέρμα της ζωής τους.

Το θέμα των ευθυνών για το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη όταν η μοτοσικλέτα του 18χρονου συγκρούστηκε με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο την στιγμή που το προσπερνούσε είναι πλέον αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης.

Όμως η επιτόπια έρευνα του Flashnews.gr στο σημείο του δυστυχήματος αναδεικνύει – ίσως – και ευθύνες κάποιων με τους οποίους μάλλον δεν πρόκειται να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη.

Ο λόγος για τον Βόρειο Οδικό Άξονα «Καρμανιόλα» και συγκεκριμένα για την ευθεία από την Γεωργιούπολη προς Βρύσσες , λίγο μετά το ποτάμι, όπως δηλαδή κινείτο ο 18χρονος με την μοτοσικλέτα του.

Εκεί και λίγο μετά την απίστευτη πινακίδα που απαγορεύει την αριστερή στροφή, προσπάθησε να προσπεράσει το Ι.Χ., το οποίο ξαφνικά τον χτυπά με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί απέναντι και να πέσει πάνω σε έναν μεταλλικό κάδο απορριμμάτων (!!) όπου και τραυματίστηκε θανάσιμα παρά του ότι φορούσε κράνος.

Καταρχάς δείτε την κατάσταση του οδοστρώματος και στις δύο πλευρές στο συγκεκριμένο σημείο. Αυτό κάποιοι το αποκαλούν ως «εθνική οδό» αντί του «επαρχιακή» που θα ήταν το σωστότερο.

Δεύτερο. Πολλοί θα απορούν τι δουλειά έχει πάνω σε μια εθνική οδό και μάλιστα σε ευθεία να τοποθετείται σήμα που απαγορεύει την στροφή αριστερά.

Ο δρόμος αυτός επισήμως χαρακτηρίζεται ως «κλειστός». Αυτό σημαίνει πως απαγορεύεται να υπάρχουν είσοδοι – έξοδοι άλλοι πριν των κανονικών κόμβων.
Και όμως στο συγκεκριμένο σημείο «κάποιοι» έχουν αφαιρέσει τμήμα από τις σιδερένιες μπάρες (που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν παντού) και έχουν «ανοίξει» μια είσοδο-έξοδο.
Σύμφωνα βέβαια με άλλες πληροφορίες, στο συγκεκριμένο σημείο ποτέ δεν τοποθετήθηκαν μπάρες και η είσοδος-έξοδος δημιουργήθηκε με άδεια των αρμοδίων !!!
Κάτι που αν ισχύει, είναι ακόμη πιό εξωφρενικό…..
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για τον λόγο αυτό τοποθετήθηκε μια πινακίδα προκειμένου οι οδηγοί να μην στρίβουν αριστερά, διασχίζοντας κάθετα στην εθνική οδό, ώστε να πάνε στην δίοδο !!!

Και το αποκορύφωμα είναι πως σε εκείνο το σημείο – πάνω στην «εθνική οδό» τοποθετήθηκε και ο μεταλλικός κάδος απορριμμάτων. (Μετά το τροχαίο μεταφέρθηκε λίγο πιο μέσα).

Και ενώ αυτή η κατάσταση υπάρχει εδώ και χρόνια. Και παρά τα συχνά τροχαία που συμβαίνουν οι «αρμόδιοι» τι κάνουν ;

Λοιπόν τι λέτε; Πρόκειται για «έγκλημα» εξ αμελείας η εκ προμελέτης;
Πάντως ο 18χρονος Φίλιππος – παρά το σύντομο της παραμονής του σε αυτό τον κόσμο – άφησε πίσω του δημιουργία.

Οι υπεύθυνοι για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης τι θα αφήσουν ;

Ναπολέων Σαραντίδης
sarantidis@flashnews.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΜέΡΑ25: Παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιο – Ξεχωρίζουν Βενετσάνου, Γρηγοριάδης, Ρεβενιώτη, Χρανιώτης

Το ευρωψηφοδέλτιο της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά για...

Αυτοί είναι οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Αριστεράς – Μάρω Δούκα, Σακελλαρίδης και Φίλης στη λίστα, όλα τα ονόματα

Τους 42 υποψήφιους και υποψήφιες ευρωβουλευτές/τριες της Νέας Αριστεράς ανακοίνωσε ο...

Θανατηφόρο τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πάνε να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα

Σε μια προσπάθεια να αποδοθούν μερικές έστω ευθύνες στον 22χρονο...