16.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Νεκρό βρέφος στο Παίδων: «Δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο» – «Λάθη γίνονται, δεν θέλω να κάνω μήνυση σε κανέναν», είπε ο πατέρας

Ημερομηνία:

Την επιστημονική ιατροδικαστική έκθεση νεκροτομής, που διενεργήθηκε χτες στο 11 μηνών βρέφος από τη Συρία, το οποίο μεταφέρθηκε νεκρό προχθές στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, περιμένουν οι αξιωματικοί του τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις έρευνες και να συντάξουν την δικογραφία για την υπόθεση, η οποία έχει πάρει διαστάσεις θρίλερ.

Και αυτό γιατί από όσα έχουν διαρρεύσει από χτες και έχει δηλώσει ένας εκ των τριών ιατροδικαστών, οι οποίοι διενήργησαν τη νεκροτομή, βρέθηκαν κακώσεις που παραπέμπουν σε παρά φύσιν σεξουαλική κακοποίηση, υπάρχουν όμως αντικρουόμενες καταθέσεις που κάνουν λόγο για θεραπεία με υποκλυσμό μέσω ορθού, λόγω της σοβαρής πάθησης του βρέφους, που οδηγούν σε ανατροπή αυτής της εκδοχής.

«Δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο»

Το μόνο που είναι βέβαιο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, με βάση την προφορική ενημέρωση από τον ιατροδικαστή, είναι ότι δεν προκύπτει κάκωση από ανδρικό μόριο, αλλά από αμβλύ όργανο, κάτι που απομακρύνει την εκδοχή του βιασμού, και ενισχύει αυτήν της κακοποίησης από άλλη αιτία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση στην Ασφάλεια έχει δώσει και ο θεράπων ιατρός του βρέφους, ο οποίος αναφέρει ότι έπασχε από μικροκεφαλία, και του χορηγείτο κάποιο σκεύασμα με υποκλυσμό. Λόγω της συχνότητας των επιληπτικών κρίσεων το τελευταίο διάστημα υπήρχε και αυξημένη χορήγηση του σκευάσματος, με ειδική συσκευή.

Σε σχετική ερώτηση που του έκαναν οι αστυνομικοί, ο θεράπων ιατρός ανέφερε ότι είναι πιθανό, εφόσον η χορήγηση του σκευάσματος είναι συχνή και δεν γίνεται με σωστό τρόπο, (από τους γονείς στην προκειμένη περίπτωση), να προκληθούν κακώσεις. Αυτά ισχυρίζονται και οι γονείς του μωρού.

«Κακώσεις παρά φύσιν»

«Από τον νεκροτομικό έλεγχο προέκυψαν κακώσεις παρά φύσιν, όσα προκύψουν στον προανακριτικό έλεγχο αλλά και ιστολογικές εξετάσεις θα συνεκτιμηθούν» είπε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης,

Κληθείς να σχολιάσει όσα υποστηρίζει η μητέρα, δηλαδή ότι ο τραυματισμός προκλήθηκε από υπόθετα και κλύσμα ο ιατροδικαστής είπε: «Δεν γνωρίζω τις θεραπείες, εμείς κάναμε λόγο για βίαιο όργανο, τώρα τι να σας πω; Αυτά θα πρέπει να εκτιμηθούν…»

Οικειοθελώς στην Ασφάλεια ο πατέρας και ο θείος του βρέφους

Με τη φράση «λάθη γίνονται, δεν θέλω να κάνω μήνυση σε κανέναν» αποχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης από τη ΓΑΔΑ, ο πατέρας του άτυχου 11μηνου βρέφους που μεταφέρθηκε την Κυριακή νεκρό στο «Παίδων».

Λίγο νωρίτερα στα χέρια των αστυνομικών είχε φτάσει, επιτέλους, το επίσημο πόρισμα των ιατροδικαστών, που όμως, τελικά, όχι μόνο δεν ανέφερε τίποτα για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά δεν ανέφερε καν τη λέξη κακοποίηση!

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το newsit.gr. η επίσημη έκθεση νεκροτομής, η οποία υποβλήθηκε γραπτώς σήμερα το μεσημέρι στο Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, δεν αναφέρει πουθενά όχι μόνο τη φράση «σεξουαλική κακοποίηση» αλλά ούτε καν τη λέξη «κακοποίηση».

Αναφέρει ότι από τη νεκροτομή παρατηρήθηκαν στην πρωκτική και την περιπρωκτική περιοχή του βρέφους σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος οργάνου, χρησιμοποιώντας την έκφραση «…μικρές στικτικές εκδορές του πρωκτού και είσοδος αμβλέος οργάνου. Δεν υπήρχαν σωματικές κακώσεις…».

"google ad"

Αυτό είναι απόλυτα συμβατό με τη θεραπεία με κλύσμα που γινόταν στο μωράκι, λόγω συχνών κρίσεων επιληψίας από σοβαρό πρόβλημα μικροεγκεφαλίας από την οποία έπασχε, κάτι που επιβεβαιώνει και ο θεράπων ιατρός και είχε από την πρώτη στιγμή καταθέσει και η μητέρα του βρέφους.

Τα αίτια θανάτου του βρέφους δεν διευκρινίστηκαν από την νεκροτομή, όπως αναφέρει η έκθεση και αναμένονται οι ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις, που θα ρίξουν φως στο συγκεκριμένο σημείο της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...