15.8 C
Chania
Friday, April 26, 2024

ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2016 – Προσδοκίες και ευχές

Ημερομηνία:

Χαιρετίζουμε το νέο έτος 2016 και το αποδεχόμαστε ως «ευλογία Κυρίου και θείον αυτού έλεος» στο πρόσωπο και τη ζωή μας. Έτσι θέλουμε το χρόνο, δώρο του Θεού σε μας, ευλογημένο από το Θεό ως χρόνο τη χρηστότητός Του, χάρης και αγιασμού κα απαλλαγμένο από τα αμαρτητικά στίγματα του προηγούμενου και όλων των άλλων χρόνων.

Θέλουμε το νέος έτος, ένα νέο έτος που τίθεται στη διάθεσή μας για να το αξιοποιήσουμε, να το απολαύσουμε, να το χαρούμε.

Ένα νέο έτος που θα μας δώσει τις δυνατότητες να περάσουμε μέσα από τα βάσανα της καθημερινότητας απρόσβλητοι και κυρίαρχοι και από την ίδια την καθημερινότητα και προπάντων από τον ίδιο το χρόνο.
Θέλουμε το χρόνο όχι χρόνο δυνάστη και τύραννο, αλλά χρόνο ειρηνικής και αρμονικής συμβίωσης όμοιων και διαφορετικών, αναγνώρισης και καταξίωσης των αξιών της ζωής και του πολιτισμού, αληθινή και πραγματική χαρά του Θεού για κάθε μια και καθένα, για όλους μας. Θέλουμε το χρόνο να τροφοδοτεί και να δίνει ευκαιρίες ανάσας και δύναμης στο ταξίδι της ζωής, που το θέλουμε να είναι ταξίδι αναπτυξιακού χαρακτήρα υψηλών προδιαγραφών, υπερτελούς ποιότητας, δηλαδή να είναι ταξίδι από τη φθορά στην αφθαρσία, από την προσκαιρότητα στην αιωνιότητα, από τη βεβηλότητα στον αγιασμό και στη χάρη του Θεού.

Θέλουμε το χρόνο ελευθερωμένο από τα σκληρά όρια της χρονικότητας, ανοιχτό και ελεύθερο να προσεγγίζει και να λειτουργεί την ίδια την αιωνιότητα που είναι το δώρο του Θεού ως χρόνος της χρηστότητας του Δημιουργού.

Ο Θεός που είναι αιώνιος, δεν είναι αιώνιος μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για τα δημιουργήματά του, τα οποία είναι επίσης αιώνια και αθάνατα.

Ο Θεός που είναι όχι μόνο Δημιουργός αλλά και Κύριος των χρόνων και των καιρών δεν θέλει το χρόνο να τελειώνει στο μηδέν και στο χάος αλλά να προσεγγίζει και να φτάνει την αιωνιότητα.

Αυτό το χρόνο, τον αιώνιο χρόνο του Θεού, το χρόνο της ελευθερίας από τη χρονικότητα, υποδεχόμαστε και χαιρετίζουμε με τους καλύτερους οιωνούς για τα πρόσωπα, για την πόλη μας, την Πατρίδα μας και τη οικουμένη. Η ευχή μας είναι έτη πολλά, αιώνια και ευλογημένα από τον αιώνιο και παντοδύναμο Δημιουργό, ουράνιο Πατέρα μας και Θεό μας.

π. Στυλιανός Θεοδωρογλάκης

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Π. Πολάκης: «Μας ταΐζει σανό ο Μητσοτάκης!»

Σχολιάζοντας την κατάσταση με τις τιμές των καυσίμων, ο...

Η Ελλάδα καταγράφει το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ

Το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ καταγράφει η Ελλάδα το...