23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

ΝΟΔΕ Χανίων: Η αντίδραση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις καταλήψεις αποτελεί τον ορισμό της διχαστικής πολιτικής

Ημερομηνία:

Ανακοίνωση ΝΟΔΕ Χανίων της Νέας Δημοκρατίας:

Η αντίδραση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις καταλήψεις που λαμβάνουν χώρα, σε πολλές σχολικές μονάδες της επικράτειας, αποτελεί τον ορισμό της διχαστικής πολιτικής και ταυτόχρονα απόδειξη για τη σχιζοφρένεια, η οποία επικρατεί στις απόψεις της κυβέρνησης σχετικά με την ερμηνεία και εφαρμογή του κράτους δικαίου, “κατά το δοκούν” και με βάση το “ημέτερο συμφέρον”.

Έτσι, επιλέγουν στη δεδομένη χρονική στιγμή να ξεχνούν τις δεκάδες των καταλήψεων του παρελθόντος, οι οποίες υποκινούμενες από μειοψηφίες που επιχειρούν διαχρονικά να επιβάλλουν την αριστερή προπαγάνδα στα σχολεία, είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια πολύτιμου διδακτικού χρόνου και ως εκ τούτου την αύξηση της παραπαιδείας. Κλειστά σχολεία, ανοιχτά φροντιστήρια είναι η τακτική τους όλα αυτά τα χρόνια!

Επιπλέον όμως, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αποκομμένη από το ιστορικό γίγνεσθαι αλλά και από την ίδια την Αριστερά, του ΕΑΜ, του Αλβανικού μετώπου του ’40, του 114, του Κυπριακού αγώνα, του Πολυτεχνείου, του Χαρίλαου, του Κύρκου, του Γλέζου, του Μίκη, του Ελύτη, του Σεφέρη, του Γκάτσου, σπέρνει τον εμφύλιο μέσα στα σχολεία. Δεν αντιλαμβάνεται ότι ποτίζοντας με δηλητήριο τις παιδικές και εφηβικές ψυχές, σπρώχνει τα παιδιά στην αγκαλιά των φασιστών.

Η όψιμη ανησυχία της κυβέρνησης για τις καταλήψεις, απλώς καταδεικνύει την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και η εκπαίδευση, εξαιτίας των ιδεοληψιών τους. Άλλωστε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ήταν πρωτεργάτης μαθητικών καταλήψεων όπου κέρδισε τότε και τα πρώτα λεπτά δημοσιότητας του. Αυτοί άνοιξαν την πόρτα στις καταλήψεις, αυτοί δίνουν βήμα και λόγο σε ακραία στοιχεία στην πολιτική ζωή του τόπου!

Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε πολίτη, ενήλικα ή ανήλικου, στην ελεύθερη έκφραση της γνώμης του, με νόμιμο όμως τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό αποδοκιμάζει κάθε προσπάθεια υποκίνησης καταλήψεων, από όποιον και αν προέρχεται και για οποιονδήποτε λόγο.

Σε ότι αφορά την εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να ψηφιστεί από τη Νέα Δημοκρατία οπότε και αν αυτή έρθει στη Βουλή. Κατανοούμε λοιπόν, την αγανάκτηση των μαθητών και την πιθανή ανάγκη τους για διαμαρτυρία. Επ΄ ουδενί όμως με κλείσιμο σχολείων. Κλειστά σχολεία σημαίνει κλειστά μυαλά και η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πολίτες με ανοιχτά μυαλά, με κριτική σκέψη ικανούς να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον. Το μέλλον που τους αξίζει!

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...