19.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ντοκουμέντα φρίκης: Ομαδικοί τάφοι στη Μαριούπολη

Ημερομηνία:

Με τα πτώματα να συσσωρεύονται έπειτα από σχεδόν 10 μέρες πολιορκίας της Μαριούπολης, οι τοπικές αρχές στο λιμάνι της νοτιοανατολικής Ουκρανίας σπεύδουν να θάψουν τους νεκρούς, φτιάχνοντας ομαδικούς τάφους.

Εικόνες του Associated Press δείχνουν εργαζόμενους να μεταφέρουν πτώματα τυλιγμένα σε χαλιά ή σακούλες σε μια βαθιά τάφρο μήκους περίπου 25 μέτρων στα περίχωρα της πόλης. Περισσότερα από 70 πτώματα έχουν ενταφιαστεί στον κοινό τάφο από τότε που άνοιξε την Τρίτη.

Η Μαριούπολη έχει υποστεί τουλάχιστον 8 μεγάλες αεροπορικές επιδρομές τις τελευταίες 48 ώρες. Οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν πως βομβαρδίστηκε και ένα νοσοκομείο παίδων, με τη ρωσική πλευρά να κάνει λόγο για «fake news».

Τι λέει ο αντιδήμαρχος

Ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης λέει ότι δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί συνολικά στην πόλη, αλλά ο πιο πρόσφατος αριθμός είναι 1.207. Είναι «απλώς πτώματα που μαζέψαμε στο δρόμο», είπε ο Σεργκέι Ορλόφ στο BBC. Δήλωσε επίσης ότι 47 άνθρωποι είχαν ταφεί σε έναν ομαδικό τάφο καθώς δεν ήταν δυνατό να φτάσουν σε χώρους ταφής έξω από την πόλη. «Δεν ταυτοποιήθηκαν όλοι», πρόσθεσε.

Και σήμερα η απομάκρυνση ανθρώπων από την πόλη ή η παροχή βοήθειας δεν κατέστη δυνατή λόγω του ότι η κατάπαυση πυρός δεν τηρήθηκε. Εδώ και μέρες οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για επιθέσεις σε αμάχους, αλλά και για παρεμπόδιση της εξόδου τους μέσω χτυπημάτων στους «ανθρωπιστικούς διαδρόμους».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ