17.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Ηράκλειο – ακρίβεια: Τιμές – ρεκόρ στα καύσιμα – Έντονες διαμαρτυρίες καταναλωτών στα πρατήρια

Ημερομηνία:

Στα όρια νευρικής κρίσης βρίσκονται οι καταναλωτές με τις τιμές καυσίμων, προϊόντων και υπηρεσιών να έχουν πάρει φωτιά!

Η μέση τιμή της αμόλυβδης μέσα στο Ηράκλειο σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου, είναι 2,19 λεπτά το λίτρο, ενώ εκτός πόλης φτάνει τα 2.30! Το πετρέλαιο κίνησης από 2.08 μέσα στην πόλη και εκτός αυτής, μέχρι 2.20 ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης σκαρφάλωσε στο 1,75 ευρώ το λίτρο!

“Ο κόσμος διαμαρτύρεται, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις” δήλωσε στο ekriti ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης, ο οποίος πρόσθεσε ότι για το πετρέλαιο θέρμανσης οι παραγγελίες είναι λίγες και για πολύ μικρές ποσότητες. Όσον αφορά την βενζίνη, ο κ. Σαμόλης είπε ότι υπάρχουν αρκετοί οδηγοί, οι οποίοι γεμίζουν τα ρεζερβουάρ, καθώς οι τιμές ανεβαίνουν κάθε μέρα.

Οι πρατηριούχοι συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την διαφοροποίηση τιμών που παρατηρείται σε πρατήρια υγρών καυσίμων. “Ένα πρατήριο υγρών καυσίμων σε κάποιο μακρινό χωριό έχει πολύ μικρή κατανάλωση σε σχέση με τα βενζινάδικα της πόλης οπότε πουλάει πολύ φθηνότερα από τους άλλους οι οποίοι ανεφοδιάζονται σχεδόν καθημερινά,” είπε ο κ. Σαμόλης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε για την ενημέρωση της Περιφέρειας, η οποία ως γνωστόν, επιβάλλει πρόστιμα όταν διαπιστωθεί αισχροκέρδεια.

ekriti.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...