17.8 C
Chania
Thursday, April 18, 2024

Ντ. Μπακογιάννη: “Όπως οι Φλωράκης και Κύρκος κρατήσαν την δημοκρατία όρθια στην χώρα μετά την δολοφονία Μπακογιάννη, έτσι πρέπει να γίνει και σήμερα και η αριστερά να πάρει μια σαφή θέση”

Ημερομηνία:

Συνέντευξη έδωσε η βουλευτής Χανίων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ντόρα Μπακογιάννη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου όπου αναφέρθηκε εκτενώς στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και τη στάση της Αριστεράς και κυριως του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Μπακογιάννη μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

Είχα αποφασίσει αρχικώς να μην παρέμβω. Ένιωσα όμως την ανάγκη να το κάνω μετά τις δηλώσεις Δρίτσα. Σε μια συνέντευξη 20 λεπτών συμπύκνωσε όλη την πολιτική ρητορική που επιτρέπει μετά από τόσα χρόνια στην τρομοκρατία να επιβιώνει.

Ο κ.Δρίστας χρωμάτισε τα θύματα, όπως έκαναν και οι τρομοκράτες. Κολλάει ταμπέλες και συκοφαντεί τα θύματα.

Έρχεται ο κ.Δρίτσας και λέει ότι τρομοκρατούσαν οι πολιτικές και όχι η 17Ν. Αυτές ακριβώς οι απόψεις κράτησαν ζωντανή την τρομοκρατία στην Ελλάδα.

Κατηγόρησα τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή επέτρεψε στη νεολαία του να διαδηλώσει πίσω από ένα πανό που έγραφε «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη». Τι σημαίνει το μήνυμα αυτό; Δεν θα έπρεπε να διαχωρίσει την θέση του από εκείνους που στηρίζουν την τρομοκρατία;

Δεν επέτρεψα ποτέ στον εαυτό μου να μιλά υποθετικά και χωρίς στοιχεία ποιος κρύβεται πίσω από την 17Ν. Ποτέ, στα 30 χρόνια που δίνω την μάχη κατά της τρομοκρατίας, δεν έχω κατηγορήσει συλλογικά κάποιο κόμμα ή κάποιον χώρο.

Κάλεσα τον κ.Τσίπρα να απομονώσει και να αποκηρύξει αυτές τις λογικές γιατί αδικούν τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το μικρό κομμάτι της αριστεράς που έχει εμφυλιοπολεμικές λογικές πρέπει να απομονωθεί. Η Ελλάδα του 2021 δεν αντέχει τέτοιες λογικές.

Ποτέ δεν είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με την τρομοκρατία. Είπα ότι ένα μικρό κομμάτι της αριστεράς έχει προνομιακές σχέσεις με την 17Ν, δίνει ιδεολογική και πολιτική κάλυψη στους τρομοκράτες και επιδεικνύει ανοχή στην ένοπλη βία που χαρακτηρίζει την τρομοκρατία.

Όπως οι Φλωράκης και Κύρκος κρατήσαν την δημοκρατία όρθια στην χώρα μετά την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, έτσι πρέπει να γίνει και σήμερα και η αριστερά να πάρει μια σαφή θέση.

Κανένας δεν θέλει τον Κουφοντίνα νεκρό και οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους. Η κ.Κούρτοβικ, αν και καθυστερημένα, ξεκίνησε κάποιες νομικές διαδικασίες. Μόνον η δικαιοσύνη αποφασίζει για τα θέματα αυτά, σε ένα κράτος δικαίου,και αυτό θα κάνει και τώρα στην υπόθεση αυτή.

Η κ.Κούρτοβικ γνωρίζει ότι σήμερα ο Κουφοντίνας δεν είναι απλώς υπόδικος, έχει καταδικαστεί και είναι δολοφόνος έντεκα ανθρώπων με απόφαση της δικαιοσύνης. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν του αρέσει αυτό αλλά αυτό έπρεπε να το σκεφτεί πριν σηκώσει το 45αρι και σκοτώσει.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ