15.8 C
Chania
Tuesday, April 16, 2024

Νότης Μαριάς για τη Μάχη της Κρήτης: Ο Κρητικός λαός έστειλε μήνυμα αντίστασης και νίκης κατά των ναζί

Ημερομηνία:

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 75ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης συμμετείχε σήμερα 21 Μαΐου 2016 στο Ηράκλειο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, μετά το πέρας της Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης και κατόπιν συναντήθηκε με πολίτες του Ηρακλείου.

Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Γιορτάζουμε σήμερα την 75η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης. Ο Κρητικός λαός με σθένος και απαράμιλλο θάρρος αντιμετώπισε τις επίλεκτες μονάδες των γερμανών αλεξιπτωτιστών. Με αυτό τον τρόπο η Κρήτη έστειλε μήνυμα αντίστασης και νίκης σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που στέναζαν κάτω από τη ναζιστική μπότα. Εμπνεόμαστε από τους ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας και διαμηνύουμε σε όλους ότι η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στην τρόικα και το ξεπούλημα στους τοκογλύφους δανειστές της δημόσιας περιουσίας με το Κατοχικό Ταμείο δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα η Γερμανία οφείλει να καταβάλει άμεσα τις γερμανικές αποζημιώσεις για τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής που εκτέλεσαν χιλιάδες συμπατριώτες μας στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας προκειμένου η Γερμανία να καταβάλει στην Πατρίδα μας τις Πολεμικές Επανορθώσεις και να εξοφλήσει το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο. Καταγγέλλουμε την υποχωρητική και απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης για την εκκωφαντική απουσία της από τις διαδικασίες εξέτασης ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Αναφοράς των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ο αγώνας συνεχίζεται»

Ακολουθεί σχετικό ηχητικό συνέντευξης του Νότη Μαριά στον Realfm σήμερα 21/5/2016 για την 75η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

[youtube url=”https://youtu.be/YQEHys3YnKI”]

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ίλον Μασκ ανησυχεί για την Ελλάδα: Tο πρώτο έθνος που θα υποστεί “πληθυσμιακή κατάρρευση

Την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα σχολιάζει σε ανάρτησή του ο Ίλον...

Ιεράπετρα: Δολοφονία ο θάνατος 65χρονου Γερμανού

Θρίλερ με τον θάνατο του 65χρονου Γερμανού που διέμενε...

Μιχάλης Βιρβιδάκης: “Γιατί να μην υπάρχει στην Κρήτη ένα Κρατικό Θέατρο Νοτίου Ελλάδος;”

Ο Μιχάλης Βιρβιδάκης είναι η ψυχή του θεάτρου Κυδωνία στα Χανιά. Οι περισσότεροι...

Στη Βουλή η ξενοδοχοποπιηση στο Λόφο Καστέλι από τον Μ. Συντυχάκη

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη κατάθεσε...