19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Νότης Μαριάς στο Στρασβούργο: Η Γερμανία να αποζημιώσει άμεσα τους συγγενείς των θυμάτων των χιλιάδων Ελλήνων που δολοφονήθηκαν στα κρεματόρια των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης

Ημερομηνία:

Σε μια φάση που ο νεοναζισμός τολμά να σηκώσει ξανά κεφάλι σε όλη την Ευρώπη και το ζήτημα της Χρυσής Αυγής απασχολεί πλέον έντονα την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ο Κοινοβουλευτικής Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τομεάρχης Οικονομικών, βουλευτής Ηρακλείου και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ κ. Νότης Μαριάς έθεσε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα των χιλιάδων Ελλήνων που δολοφονήθηκαν στα κρεματόρια των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια της κατοχής.

Έτσι μιλώντας σήμερα 3/10/2013 στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, για το ζήτημα των αγνοουμένων στις πρόσφατες πολεμικές συρράξεις στην Ευρώπη, ο Νότης Μαριάς δεν περιορίστηκε μόνο στο θέμα των αγνοουμένων Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων στην Κύπρο το 1974, αλλά ζήτησε να ανοίξει πανευρωπαϊκά ο φάκελος των μαζικών δολοφονιών στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς το ζήτημα των αγνοουμένων δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπιστικό αλλά κυρίως νομικό. Για το λόγο αυτό και δεν πρέπει να υπάρξει κανένας  χρονικός ή εδαφικός περιορισμός στην εξέταση του ζητήματος των αγνοουμένων όπως πρότεινε η σχετική Έκθεση για τους αγνοουμένους στις πολεμικές συρράξεις της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νότης Μαριάς ζήτησε η σχετική δράση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για το ζήτημα των αγνοουμένων να καλύψει και την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και ειδικότερα τις περιπτώσεις χιλιάδων Ελλήνων πολιτών που δολοφονήθηκαν στα κρεματόρια των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Ειδικότερα ο Νότης Μαριάς ενημέρωσε τους συναδέλφους του από τις υπόλοιπες 46 χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου εκτός από τους Έλληνες Εβραίους και άλλοι χιλιάδες Έλληνες πολίτες κυριολεκτικά απείχθησαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και μεταφέρθηκαν είτε ως όμηροι είτε ως σκλάβοι για καταναγκαστική εργασία σε διάφορα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης που ήταν εγκατεστημένα όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε άλλες κατεχόμενες χώρες.

Απ’ αυτούς ελάχιστοι επέστρεψαν στην Ελλάδα επισήμανε ο Νότης Μαριάς. Οι υπόλοιποι δολοφονήθηκαν  στα κρεματόρια από τους ναζί.

Για το λόγο αυτό, κατέληξε ο Νότης Μαριάς «η  Γερμανία θα πρέπει να αποζημιώσει άμεσα τους συγγενείς των θυμάτων των χιλιάδων Ελλήνων που δολοφονήθηκαν στα κρεματόρια των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου».

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Iσραήλ-Ιράν: Πώς το Πεντάγωνο κατασκεύασε έναν ψευτοπόλεμο

Φανταστείτε δύο από τους πιο ορκισμένους εχθρούς της κυβέρνησης...

«Η Εποχή των Εικόνων» – Αφιέρωμα στον Κρητικό καλλιτέχνη Στέλιο Φαϊτάκη

Η Εποχή των Εικόνων / Στέλιος Φαϊτάκης- Ένα Αφιέρωμα Κυριακή,...