20.8 C
Chania
Wednesday, May 8, 2024

Σχόλιο με αφορμή τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής

Ημερομηνία:

«Ευθύς μετά τα εκλογικά αποτελέσματα κάποιοι θεώρησαν ότι το έδαφος είναι κατάλληλο για δράση. Είχε προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα ντελίριο ρατσιστικού παραληρήματος και αντιπαράθεσης στον ΣΥΡΙΖΑ , ως  δήθεν υπαιτίου του  μεταναστευτικού κύματος και έτσι  στρώθηκε το έδαφος στην προφυλακή των δυνάμεων του ρατσισμού για να αρχίσει να υλοποιεί προγκρόμ κατά των μεταναστών.

Πρόκειται για συμπεριφορές του κοινού ποινικού δικαίου από άτομα που απαξιώνουν την ζωή του άλλου και που δεν έχουν θέση στην κοινωνία των πολιτών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θέλουν να ανήκουν στην πολιτισμένη Ευρώπη.

   Απευθυνόμαστε στην Αστυνομία ζητώντας να ασχοληθεί με τα συγκεκριμένα εγκλήματα. Και να αποδείξει ότι μπορεί να έχει αποτελέσματα.

       Απευθυνόμαστε στην κοινωνία να αναλογισθεί το μέγεθος του προβλήματος, να δει κατάματα την πραγματικότητα . Να κατανοήσει ποιοι φταίνε για την κρίση που βιώνει ο λαός μας. Να κατανοήσει ποιοι  ευθύνονται για διάχυτη βία που διαπερνά τον κοινωνικό ιστό και να αντιδράσει πριν είναι ακόμη αργά. »

Απόσπασμα από προκήρυξη της Οργάνωσης πόλης Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιευμένο μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές.

***

Από τότε ακολούθησε  αλυσίδα επιθέσεων σε όλη την Ελλάδα με θύματα κυρίως μετανάστες  από τους ρατσιστές-νεοναζί της Χρυσής Αυγής που όσο παρέμειναν ακαταδίωκτοι ασύλληπτοι και ατιμώρητοι κλιμάκωσαν τις δράσεις τους για να φθάσουμε στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

΄Υστερα από τις λαϊκές κινητοποιήσεις και την διεθνή κατακραυγή το Κράτος αναγκάστηκε να πάρει μέτρα συλλαμβάνοντας τους καθοδηγητές της εγκληματικής συμμορίας και το πολιτικό σύστημα που όλο αυτό το διάστημα προωθούσε την θεωρία των δύο άκρων  να αρχίζει σταδιακά να την αποσύρει από τον δημόσιο λόγο  σαν μη παραγωγική.

Σαν να μη έχει προηγηθεί τίποτε από τα πιο πάνω η δικομματική κυβέρνηση με την σύμπραξη των εξωνημένων μέσων ενημέρωσης εμφανίζεται σαν ο εγγυητής του Νόμου και της Τάξης, αναγορεύεται σε προστάτη της κοινωνίας και των δημοκρατικών θεσμών , ανασυγκροτείται και διεκδικεί την ηγεμονία πάνω στο κοινωνικό σύνολο προκειμένου να επιβάλει την ίδια πολιτική που στην ουσία της είναι η πεμπτουσία της πολιτικής βίας πάνω στα δικαιώματα και στις ζωές και των ανθρώπων και καταστολής των αγώνων του κόσμου της εργασίας για επιβίωση.

Αυτοί που αρνήθηκαν την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου μαζί με ορισμένους από αυτούς πού έβλεπαν θετικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Χρυσή Αυγή επανέρχονται σαν τιμητές της Δημοκρατίας και των Θεσμών.

‘Οσα περιγράφονται πιο πάνω καταδεικνύουν την ικανότητα του συστήματος να διεξάγει με συστηματικότητα  και μάλιστα σε περίοδο κρίσης ένα ανελέητο πόλεμο θέσεων απέναντι στο λαϊκό κίνημα και την Αριστερά αναπροσαρμόζοντας  τις τακτικές του κάθε στιγμή και χρησιμοποιώντας κάθε μέσο προκειμένου να διατηρήσει την ηγεμονία του .

 Μένει στην Ριζοσπαστική Αριστερά να δώσει τις δικές της απαντήσεις επιδεικνύοντας και αποδεικνύοντας καθημερινά την ικανότητα να διεξάγει αυτό τον πόλεμο με όπλο την αλήθεια και την δύναμη των ιδεών της.

Νίκος Τζάρας μέλος ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Συλλογές Άρθρων
Επιλεγμένα άρθρα από όλο το Internet | Συλλέγουμε τα καλύτερα άρθρα, θέσεις και απόψεις από διάφορα sites και blogs. Τα αναδημοσιεύουμε στην ιστοσελίδα του "Α.τ.Κ." αναφέροντας πάντα την πηγή και τον συντάκτη. | Κάντε like τον "Α.τ.Κ." στην facebook σελίδα του και ακολουθήστε τον λογαριασμό του στο twitter | Περισσότερα άρθρα εδώ

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε κινητοποιήσεις οι εργαστηριακοί γιατροί και στην Κρήτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαστηριακοί γιατροί της Κρήτης...

Εκτός κοινωνικού τιµολογίου της ΔΕΥΑΧ οι φοιτητές με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Ακυρώθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, μετά από αυτεπάγγελτο έλεγχο της...

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 83η επέτειο της Μάχης της Κρήτης

H Αντιπεριφέρεια Χανίων έδωσε στη δημοσιότητα το αναλυτικό πρόγραμμα...