18.8 C
Chania
Thursday, April 25, 2024

Ξένα κεφάλαια για την αγορά ξενοδοχείων της Κρήτης – Έρχονται επενδύσεις 500 εκ. ευρώ

Ημερομηνία:

Ξένοι επενδυτές έχουν βάλει στο…στόχαστρο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες σε όλη τη χώρα με το μεγαλύτερο μέρος από αυτές να λειτουργούν σήμερα στην Κρήτη. Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr στο κομμάτι των τουριστικών επιχειρήσεων και ειδικά των ξενοδοχείων θα επενδύσουν τρεις επιχειρηματικοί Όμιλοι, με ένα συνολικό ποσό που φτάνει τα 500 εκ. Ευρώ.

Μεγάλο μέρος της πίτας αφορά την Κρήτη. Παράγοντες της τουριστικής αγοράς βλέπουν θετικά την εξέλιξη αυτή, αφού όπως τονίζουν «εκείνοι που θα επενδύσουν από το εξωτερικό θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν, ενώ δε θα στηριχθούν στα περίφημα ‘’βραχιολάκια’’ που εγκλωβίζουν εντός ξενοδοχείων τους επισκέπτες». 

Οι τρεις όμιλοι θα επενδύσουν από 200-200 και 100 εκ ευρώ ενώ σημαντικός παράγοντας στην διαδικασία θα διαδραματίσουν οι τράπεζες, αφού λόγω των χρεών πολλών ξενοδόχων προς τραπεζικά ιδρύματα, τα τελευταία κρατούν την τύχη πολλών ξενοδοχειακών μονάδων στα χέρια τους.

Εκείνο πάντως που ξεκαθαρίζεται, είναι ότι οι αγορές ξενοδοχείων θα γίνουν σύμφωνα με τις σημερινές εμπορικές αξίας των μονάδων και όχι στα ποσά που είναι υποθηκευμένα.

Καθοριστικός παράγοντας στην εξέλιξη είναι και η μείωση του κόστους εργασίας που έχει ακουμπήσει και τον ξενοδοχειακό κλάδο.

flashnews.gr/M. Αλεξάκης 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στρατόπεδο Μαρκοπούλου: Ένας χρόνος μετά

Η Πρωτοβουλία Χανιωτών για το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή...

Οι Κρητικοί υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΜέΡΑ25

Παρουσιάστηκε χθες στην πλήρη του σύνθεση το ευρωψηφοδέλτιο μάχης...

Κασσελάκης: Δε μας αφορούν οι νεοναζί ψηφοφόροι

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση για το σχόλιο του Νίκου Ρωμανού, ο...