23.8 C
Chania
Sunday, September 29, 2024

Ξεκίνησαν οι έρευνες για πετρέλαιο – Το Nordic Explorer στην Κρήτη

Ημερομηνία:

Στην Κρήτη βρίσκεται από χτες το γνωστό πλέον σε όλους ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer της εταιρίας PGS, στο πλαίσιο των σεισμογραφικών ερευνών για την εύρεση κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Δυτική και Νότια Ελλάδα.
Σύμφωνα με το marinetraffic.com το πλοίο βρίσκεται στα νερά Νότια του Νομού Ηρακλείου από τις 02:49 τα ξημερώματα της Πέμπτης ή τουλάχιστο τότε άνοιξε το σύστημα AIS, αφού δεν υπάρχει αρχείο της πορείας του για τις προηγούμενες ημέρες. Να σημειωθεί ότι τουλάχιστο για 15-20 ημέρες είχε κλειστό το σύστημα εντοπισμού του, όπου τότε ερευνούσε την περιοχή του Ιονίου Πελάγους.
Το πλοίο αυτήν την ώρα βρίσκεται 22 ναυτικά μίλια Νότια του χωρίου Σιδωνία του Νομού Ηρακλείου, κινείται με ταχύτητα 4 κόμβων περίπου, ενώ σύμφωνα πάντα με το ιχνος του από το marinetraffic.com, έχει καλύψει από τα ξημερώματα μία απόσταση 44 μιλίων έρευνας, ξεκινώντας από ένα σημείο 45 ναυτικά μίλια περίπου ανοιχτά από τους Καλούς Λιμένες.
Ουσιαστικά δηλαδή η έρευνα ξεκινάει ανοιχτά του Νομού Ηρακλείου και η οποία θα κρατήσει πιθανότατα και όλο τον Γενάρη.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά,...

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου,...