21.8 C
Chania
Wednesday, April 24, 2024

Ξεκινούν οι εγγραφές στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Δήμου Χανίων: Έως τις 5/7 οι αιτήσεις

Ημερομηνία:

Ο Δήμος Χανίων, και ειδικότερα το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA και Ισότητας τηςΔ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας,Αθλητισμού & Πολιτισμού,  σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν.Χανίων  υλοποιούν και φέτος για 11η συνεχή χρονιά τον θεσμό του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

Όπως γνωστοποιήθηκε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων από τους διοργανωτές,οι εγγραφές ξεκινούν από σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, και ολοκληρώνονται την Τρίτη 5  Ιουλίου  2022.

«Μας δίνει πραγματικά μεγάλη χαρά η συνεργασία μας με την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, αν αναλογιστούμε τις συνθήκες, που έχουν διαμορφωθεί γύρω μας τα τελευταία χρόνια.Γι΄ αυτά τα παιδιά είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι ισότιμα και ισάξια και με ίδιες διαδικασίες θα λάβουν την εκπαίδευση, που απαιτείται, ώστε να συμμετέχουν αργότερα στις πανελλήνιες εξετάσεις», τόνισε χαρακτηριστικά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Ελένη Ζερβουδάκη, ευχαριστώντας τόσο την αρμόδια Δ/νση του Δήμου για τη συνεργασία, όσο και την Ένωση Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης.

«Η Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων παραμένεισταθερά στο πλευρό των μαθητών και μαθητριών της πόλης μας, που αν και αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες δεν είναι αυτές το εμπόδιο για την επίτευξη του στόχου τους. Συμπληρώσαμε ήδη μια δεκαετία αμέριστης και ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς και συνεχίζουμε με την ίδια θέληση, αποφασιστικότητα και εκπαιδευτική διάθεση για να συνδράμουμε δωρεάν στους μαθητές και στις μαθήτριες, που επιδιώκουν την κατάκτηση του στόχου τους», τόνισε  από την πλευρά του οΑντιπρόεδρος της Ένωσης ΦροντιστώνΜέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Γιάννης Θεοδωράκης.

«Όλα τα προηγούμενα χρόνια οι συνάδελφοι συνέβαλαν καθοριστικά, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες του Κοινωνικού Φροντιστηρίου να εισαχθούν σε Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καταγράφοντας άριστες επιδόσεις σε ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 90%», πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Επισημαίνεται ότι στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο»του Δήμου Χανίων συμμετέχουν 19 Φροντιστήρια, το πλήθος των θέσεων, που καθορίζεται ετησίως, προσεγγίζει τις 30 – 40, ενώ στους μαθητές δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης είτε του πλήρους πακέτου των μαθημάτων είτε μεμονωμένων μαθημάτων και των τριών τάξεων του Λυκείου.

Για τις απαραίτητες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑμεA και Ισότητας,Κυδωνίας 29, Ισόγειο Δημαρχείου, κατά τις ώρες 9.00 – 14.00, και στο τηλέφωνο της Υπηρεσίας: 2821341693.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και η σχετική αίτηση είναι διαθέσιμα στον σύνδεσμο: https://www.chania.gr/eksypiretisi/koinonikes-domes/koinwniko-frontistirio.html.

Στο μεταξύ, όπως γνωστοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, τη Δευτέρα 4/7/2022, από τις 17.30 έως τις 20.30, στο Κ.Α.Μ., διοργανώνεται ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού και ενημέρωση συμπλήρωσης μηχανογραφικού δελτίου από την Ένωση Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Χανίων σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Χανίων. Καλεσμένος ομιλητής ο σύμβουλος σταδιοδρομίας, ερευνητής, Στράτος Στρατηγάκης.

Η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στον Δήμαρχο Χανίων ο Γιώργος Κουμεντάκης

Τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Γιώργο Κουμεντάκη,...

Σύσκεψη στον Δήμο Αποκόρωνα για την ΜΠΕ Γραμμής Μεταφοράς 150kV Χανιά-Δαμάστα

Σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη τη...