14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οδηγοί στην Κρήτη: Τρέχουν υπερβολικά και δεν φορούν κράνος και ζώνη ασφαλείας

Ημερομηνία:

Πάνω από 1.700 τροχονομικές παραβάσεις βεβαίωσαν οι αστυνομικοί στους δρόμους της Κρήτης την περασμένη εβδομάδα. Τα οχήματα που ελέγχθηκαν ξεπέρασαν τις 8.000, ενώ στις τρεις πρώτες θέσεις της οδηγικής παραβατικότητας παρέμειναν η υπερβολική ταχύτητα και η μη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας. Αμέσως μετά ακολούθησε η οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.

Συγκεκριμένα, το διάστημα από 6 έως 12 Νοεμβρίου, με σκοπό την οδική ασφάλεια, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 8.068 οχήματα σε διάφορες περιοχές της Κρήτης και βεβαιώθηκαν 1.746 παραβάσεις ως εξής:

Υπερβολική Ταχύτητα 162

Μη χρήση προστατευτικού κράνους 188

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας 85

Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος 82

Χρήση κινητού τηλεφώνου 44

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 24

Αντικανονικό προσπέρασμα 38

Αντικανονικοί ελιγμοί 56

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 11

Λοιπές παραβάσεις 1.202

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτυού και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

 

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ