Τα περί «καβάτζας» ΜΕΘ για VIP πρόσωπα επιβεβαίωσε και ο κ. Γιαννάκος, σημειώνοντας ότι οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν, μαζί με του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, είναι 1.250.

«Οι 300 είναι του ιδιωτικού τομέα, για γενικά περιστατικά. Πολλές τις χρησιμοποιούν για δικές τους ανάγκες, δεν τις δίνουν στο σύστημα. Οι δημόσιες κλίνες ΜΕΘ είναι 950. Από αυτές, οι 647 δίνονται για περιστατικά covid-19. Την Τρίτη, ήταν εντός ΜΕΘ (διασωληνωμένοι και μη) 600 ασθενείς. Άρα, ακόμη και όλοι διασωληνωμένοι να ήταν, από τους 714 μένουν 114 διασωληνωμένοι με covid-19 που βρίσκονται εκτός.

Οι κλίνες ΜΕΘ για covid-19 είναι 647, αλλά μέσα είναι 600. Οι 47 κλίνες είναι κενές. Γιατί είναι κενές, ενώ έχουμε 114 ασθενείς εκτός; Τις κρατάνε για «ειδικές περιπτώσεις, μητροπολίτες, πολιτικούς, κτλ.». Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κενές κλίνες ΜΕΘ στο ΚΑΤ. Γιατί δεν μεταφέρονται εκεί π.χ. ένα ανδρόγυνο που είναι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, 58 και 59 ετών, διασωληνωμένοι από χτες; Και πολλοί άλλοι, βέβαια.Το 80% των ασθενών με covid-19 πεθαίνει εκτός ΜΕΘ. Είναι πραγματικά σκάνδαλο. Θα έπρεπε μόνο και μόνο με αυτό το στοιχείο να παρέμβει η Δικαιοσύνη.

Από το 2020 ξέραμε ότι θα χρειαστούμε περισσότερες κλίνες ΜΕΘ. Έγιναν και αρκετές δωρεές. Δεν καταφέραμε να λειτουργήσουν, λόγω έλλειψης προσωπικού. Είναι εγκληματικό, αντί να ενισχύεις το σύστημα στην πανδημία, να το αποδυναμώνεις. Φέτος, σε σχέση με τον χειμώνα του 2020, είμαστε μείον 9.000 υγειονομικοί στα δημόσια νοσοκομεία.

Αλλά όταν ένας πολίτης προσφεύγει στα δικαστήρια και ζητά το δίκιο του, του επιδικάζεται ποσό από το νομικό πρόσωπο του κράτους, το νοσοκομείο. Το ποσό αυτό, το Ελεγκτικό Συνέδριο το καταλογίζει στους επαγγελματίες Υγείας».

"google ad"

«Θυρωροί της πίσω πόρτας»

Επανερχόμενος ο κ. Παπανικολάου είπε πως είναι προφανές ότι «από τους 154 συνανθρώπους μας που ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ, δεν συμπεριλαμβανόταν ούτε δεσπότης, ούτε εκδότης, ούτε υπουργός, ούτε πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έχετε ακούσει εσείς ποτέ τα τελευταία χρόνια επώνυμος να μένει πολλές ώρες εκτός ΜΕΘ; Δεν θα είχε ακουστεί; Δεν έχει γίνει ποτέ. Αυτά ισχύουν για τους κοινούς θνητούς. Συνήθως, οι θυρωροί της «πίσω πόρτας» για τις ΜΕΘ και τα χειρουργεία είναι συγκεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές της κυβερνητικής αυλής, που είναι και σύμβουλοι του πρωθυπουργού.

Φωνάζουμε από το 2020, είχαμε την εικόνα από την βόρεια Ιταλία, λέγαμε ότι αυτή η νέα νόσος έχει ένα κρίσιμο χαρακτηριστικό. Χωρίς μέτρα ενίσχυσης του συστήματος μετατρέπεται ραγδαία σε κρίση εντατικής θεραπείας, με αποτέλεσμα η θνητότητα από 1,8% να μπορεί να εκτιναχθεί στο 7%. Αυτό γίνεται σε κρίση εντατικής θεραπείας. 

Αρκετά κράτησε το θέμα της αναστολής εργασίας των υγειονομικών, ένα «γινάτι» του πρωθυπουργού είναι, τίποτε άλλο. Στα νοσοκομεία γίνεται «κορωνοπάρτι» ενδονοσοκομειακής διασποράς λόγω των απαράδεκτων συνθηκών. Η ίδια η κα Γκάγκα είχε διαρρεύσει ότι έχει εισηγηθεί να επιστρέψουν με τεστ».

thepressproject.gr