17.8 C
Chania
Thursday, May 9, 2024

ΟΗΕ κατά της απαγόρευσης Σπούτνικ, RT από τη Βρετανία

Ημερομηνία:

Ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ καταδίκασε το κλείσιμο και τις κυρώσεις σε δημοσιογράφους των Σπούτνικ και RT ως καταπάτηση των δικαιωμάτων του Τύπου.

Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν σήμερα την απόφαση της Βρετανίας να επιβάλλει κυρώσεις σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αναφέροντας ότι «οι δημοσιογράφοι έχουν το δικαίωμα να δουλεύουν ελεύθερα παντού». Συγκεκριμένα, ο Στέφαν Ντούχαριτς, εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, δήλωσε ότι «οι βρετανικές κυρώσεις στα ρωσικά μήντια, του RT συμπεριλαμβανομένου, περιορίζουν την δυνατότητα των δημοσιογράφων να δουλεύουν ελεύθερα».

Η Βρετανία, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό παράδειγμα και δια στόματος της υπουργού Εξωτερικών, Λιζ Τρας, επέβαλλε κυρώσεις σε Σπούτνικ και RT, όπως και σε δημοσιογράφους στελέχη τους, ισχυριζόμενη ότι «είναι ξεδιάντροποι προπαγανδιστές που σπέρνουν ψέμματα και απάτη για την παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία». Λίγες ημέρες πριν, η ραδιοτηλεοπτική αρχή της Βρετανίας, η Ofcom, είχε αναστείλει τις άδειες λειτουργίας όλων των ρωσικών μέσων που δρούσαν στη χώρα.

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ