14.8 C
Chania
Tuesday, December 9, 2025

Οικολόγοι Πράσινοι: Δηλητηριασμένο το «δώρο» Βενιζέλου για τα στρατόπεδα

Ημερομηνία:

Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων τις πασχαλινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κ. Βενιζέλου για την τύχη των στρατοπέδων, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:

«Το πασχαλινό δώρο του υπουργού Άμυνας για τα στρατόπεδα, είναι δηλητηριασμένο. Μιλάει για εμπορικές χρήσεις και διεθνή σύμβουλο αξιοποίησης στις μόνες εφεδρείες δημόσιας γης που μπορούν να ανακουφίσουν το έλλειμμα ελεύθερων χώρων, όταν στις ελληνικές πόλεις λείπει το 75% του πρασίνου που απαιτούν οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές.  Προφανώς ο κ. υπουργός θεωρεί το περιβαλλοντικό αυτό χρέος δεύτερη προτεραιότητα, και δε νιώθει καν ανάγκη να ζητήσει συγνώμη που επί δεκαετίες τόσες χιλιάδες στρέμματα δεσμεύονταν για στρατιωτικές λειτουργίες που τώρα αποδεικνύονται αχρείαστες. Οι επόμενες όμως γενιές, που επιβαρύνονται ήδη με το χρέος και τα ατοπήματα του πολιτικού συστήματος, γιατί θα πρέπει να επιβαρυνθούν και με την εκποίηση ζωτικών περιβαλλοντικών αγαθών;»

Δεν μπορούν όλοι να πληρώσουν. Και το σεβόμαστε.

Αν βρίσκεσαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, συνέχισε να μας διαβάζεις δωρεάν. Η ενημέρωση πρέπει να παραμένει προσβάσιμη για όλους.

Αν όμως μπορείς, στήριξέ μας σήμερα. Ορίστε δύο καλοί λόγοι για να το κάνεις:

  1. Η στήριξή σου ενισχύει άμεσα την ποιότητα και την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας μας.
  2. Κοστίζει λιγότερο από έναν καφέ και η διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 1 λεπτό.

Επίλεξε σήμερα να γίνεις συνδρομητής ή δωρητής.

Γίνε συνδρομητής

Σας ευχαριστούμε θερμά.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις - Γίνετε συνδρομητές!

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια σε διώξεις εκπαιδευτικών, φοιτητών, αγροτών

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 6:30...

Τραυματισμοί αστυνομικών στα επεισόδια στη Σούδα: Βολές της Ένωσης Αστυνομικών κατά του επιχειρησιακού σχεδιασμού

Οκτώ αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ δύο χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα, τονίζει...

Πρωτοβουλία Αντίσταση: Νίκη στον αγώνα της αγροτιάς

Σε μαζικοποίηση των αγροτικών μπλόκων μέχρι τη νίκη και...