16.8 C
Chania
Sunday, April 28, 2024

Οικολόγοι Πράσινοι: Κατάργηση των περιοχών NATURA με υπογραφή Σκρέκα

Ημερομηνία:

Ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τους Οικολόγους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ μέσω επιστολής για το νομοσχέδιο Σκρέκα

Παράταση μόλις μίας εβδομάδας πήρε η δημόσια διαβούλευση για το νομοσχέδιο Σκρέκα αναφορικά με τις περιοχές NATURA, οι οποίες εμμέσως πλην σαφώς καταργούνται. Η διαβούλευση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, που τελικώς παρατείνεται για 7 ακόμα μέρες, μετά τις έντονες αντιδράσεις μας αλλά και αυτές 11 περιβαλλοντικών οργανώσεων, είναι γεγονός αδιανόητο για τη δημοκρατία.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εξηγήσει, με ποια λογική θα επιτρέπει την κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων, εγκαταστάσεων ΑΠΕ και τηλεπικοινωνιών, ελεύθερη βόσκηση και αλιεία, σε μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχές NATURA, μέσω του συγκεκριμένου νομοσχεδίου.

Ο Συντονιστής Τομέα Περιβάλλοντος, των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, δηλώνει, «Με ξεπερνά το γεγονός ότι σε έναν σπάνιο υδροβιότοπο ή σε ένα αισθητικό δάσος θα μπορεί πλέον, με βάση το νόμο Σκρέκα, να χτίζει μια πολυεθνική εταιρεία προς ίδιον όφελος ένα ξενοδοχείο ή ένα αιολικό πάρκο. Είναι επίσης τουλάχιστον προκλητικό το γεγονός ότι οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα αμείβονται από τους φορείς που ελέγχουν τα έργα. Δηλαδή, «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει». Μια Κυβέρνηση δείχνει πόσο σέβεται τους πολίτες που υπηρετεί μέσα από τα νομοσχέδια που νομοθετεί. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση το νομοσχέδιο θυμίζει ‘ξεπούλημα’».

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ αποστείλαμε ενημερωτική επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου θίγουμε το θέμα της σύντομης διαβούλευσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου λίγο πριν την παύση εργασιών της Βουλής λόγω καλοκαιρινών διακοπών. Τονίζουμε δε και την παντελή αδιαφορία της Κυβέρνησης για τη δίκαιη μετάβαση, που μόνο δίκαιη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς μέσα σε τόσο σύντομο διάστημα είναι αδύνατο φορείς και πολίτες να μελετήσουν τα άρθρα του νομοσχεδίου και να καταθέσουν τις θέσεις τους.

Η επιστολή, που φέρει την υπογραφή του Δομήνικου Χρυσίδη, Μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων κοινοποιήθηκε στους ακόλουθους:

Mr. Frans Timmermans, Executive Vice-President, European Commission

Mr. Margaritis SCHINAS, Vice-President, Commissioner for Promoting our European Way of Life, European Commission

Mr. Virginijus SINKEVIČIUS, Commissioner for Environment, Oceans and Fisheries, European Commission

Mrs. Kadri Simson, Commissioner for Energy, European Commission

Mrs. Ilze Juhansone, Secretary-General, European Commission

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρέθυμνο: Κοινή ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων για την εισβολή αστυνομικών σε σπίτι φοιτήτριας

Με κοινή τους ανακοίνωση οι φοιτητικοί συλλόγοι Ψυχολογίας, Κοινωνιολογίας,...

Πορεία στις γειτονιές της Νέας Χώρας ενάντια στην ξενοδοχοποίηση στο Λόφο Καστέλι

Παρέμβαση - πορεία στην γειτονιά της Νέας Χώρας πραγματοποιήθηκε...

Ισπανία: Θα παραδώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Η Ισπανία θα παραδώσει στην Ουκρανία πυραύλους για τα...