19.8 C
Chania
Saturday, April 20, 2024

Οι άνθρωποι ζορίζονται οικονομικά, κινδυνεύουν και τα ζώα τους από τα αδέσποτα

Ημερομηνία:

Κάτι πρέπει επιτέλους να γίνει με τα αδέσποτα στα Χανιά.

Οι επιθέσεις αδέσποτων δεν περιορίζονται σε περαστικούς ή σε οδηγούς μηχανών, αλλά προκαλούν και πολλές καταστροφές σε περιουσίες ανθρώπων. Και όλα αυτά σε μία περίοδο που οι άνθρωποι ζορίζονται πολύ οικονομικά.

Πιο πρόσφατη καταγγελία αυτή που έφτασε στην εφημερίδα μας από την περιοχή της Αγυιάς. Εκεί, μεροκαματιάρης άνθρωπος είδε μπροστά στα μάτια του την επίθεση αγέλης αδέσποτων σκύλων στο κοτέτσι. Τα σκυλιά ήταν πολλά και δε μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο. Το αποτέλεσμα; 10 νεκρές κότες και ο άνθρωπος να βρίσκεται σε απελπισία.

Βλέπετε, αυτές οι κότες συνεισφέρανε πολλά στο οικογενειακό τραπέζι και ο θάνατός τους έχει μεγάλο κόστος.

Τώρα γνωρίζουμε, βεβαίως δεν φταίνε τα ζώα. Φταίνε οι ιδιοκτήτες τους που τα παρατάνε και ο Δήμος που δεν πράττει τα δέοντα. Αυτά στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν δημιουργούν αγέλες και αγριεύουν.

Κάποιοι λένε ότι οι κότες θα ζούσαν αν ο ιδιοκτήτης του κοτετσιού άφηνε απλά ένα πιάτο φαγητό έξω από το αγρόκτημά του. Αλλά αλήθεια, πόσο φαγητό θα πρέπει να αφήνει για να χορτάσει μια ολόκληρη αγέλη σκύλων; Και γιατί θα πρέπει να αναλάβει αυτός ένα επιπλέον κόστος για τη διατροφή άγριων σκύλων τη στιγμή μάλιστα που δε θέλει να συχνάζουν σκυλιά γύρω από την περιουσία του;

Ο Δήμος Χανίων δε γίνεται να παραμελεί άλλο το θέμα. Στην περίοδο κρίσης που διανύουμε το να βλέπεις και άγρια σκυλιά να σκοτώνουν τα ζώα σου, δεν αντέχετε…

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...