23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι αγρότες της Κρήτης τραγούδησαν Ξυλούρη μέσα στον Ηλεκτρικό | Βίντεο

Ημερομηνία:

Στην Αθήνα βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής (12/02/2016) οι αγρότες της Κρήτης.

Οι αγρότες της Κρήτης ήταν οι πρώτοι που επιβιβάστηκαν στους συρμούς του Ηλεκτρικού στον Πειραιά, ενώ καθ’ οδόν προς την Αθήνα, τραγουδούσαν κομμάτια του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη.

Νωρίτερα, τρία πλοία από την Κρήτη έδεσαν ήδη στον Πειραιά αποβιβάζοντας πάνω από 2.000 αγρότες, που ήρθαν για να συμμετάσχουν στο παναγροτικό συλλαλητήριο που θα γίνει στο κέντρο της πόλης.

Ειδικότερα όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το Ηράκλειο κατέπλευσαν τα πλοία «Κύδων» και «Κνωσός Παλλάς» μεταφέροντας, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών, περίπου 2.000 άτομα. Επίσης, από τη Σούδα έφθασε στις 05:40 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Blue star galaxy» μεταφέροντας περίπου 300 άτομα.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=fsgiHE0L7cA”]

Οι αγρότες αρχικά θα κατευθυνθούν στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να συναντηθούν με τους ανθοπαραγωγούς και στη συνέχεια θα πάνε στο Σύνταγμα.

«Μας πάνε σε έναν εξοντωτικό σχεδιασμό, που μέσα από τη φορολογία και το ασφαλιστικό δεν μπορούμε να παράγουμε», δήλωσε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης και υποστήριξε ότι με ΦΠΑ 23% για αγορές λιπασμάτων ή ζωοτροφών και με 13% ΦΠΑ στην παραγωγή, τα προβλήματα είναι μεγάλα.

Αναφερόμενος στις σημερινές κινητοποιήσεις ο κ.Ιερωνυμάκης είπε ότι τα αιτήματα είναι ενιαία και ο καθένας δίνει τη μάχη του εκεί που νομίζει.

«Εμείς, σαν Κρήτη, ανοίγουμε το παιχνίδι εδώ» τόνισε και ζήτησε διάλογο από μηδενική βάση. Ανέφερε, επίσης, ότι δύο είναι οι τομείς, οι οποίοι θα βγάλουν τη χώρα από το αδιέξοδο: ο ένας είναι ο αγροτικός τομέας και ο άλλος ο τουριστικός, όπου από εκεί, όπως υποστήριξε, θα ζήσει ο ελληνικός λαός.

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Skb9BiPrXws”]

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...