16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι “Αλληλέγγυοι” ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο γραφείο Αυγενάκη ως “ελάχιστο δείγμα οργής”

Ημερομηνία:

Την ευθύνη της δολιοφθοράς στο πολιτική γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, ανέλαβαν οι “Αλληλέγγυοι-ες” με ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιασικού χώρου.

Όπως επισημαίνουν η ενέργειά τους αυτή έγινε ως ” το ελάχιστο δείγμα οργής για τη στάση και τους χειρισμούς της ΝΔ σχετικά με τον πολιτικό κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα“.

Μεταξύ άλλων τονίζουν:

Στις 26/2/2021 το μεσημέρι, μαζικά επιτεθήκαμε προκαλώντας δολιοφθορές στα γραφεία του υφυπουργού αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ενός απο τους ντόπιους εκπροσώπους της κυβέρνησης. Εκείνη την ώρα τα γραφεία ήταν εν λειτουργεία. Αφού μας “υποδέχτηκαν”, κάναμε ότι αρμόζει σε χώρους σαν κι αυτόν, με στόχο τις μέγιστες υλικές ζημιές και την αποφυγή σωματικών βλαβών σε όσους βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα (όσο και αν το επιζητούσαν). Στη συνέχεια αποχωρήσαμε συντεταγμένα μακριά απο το σημείο“.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνουν ακόμη:

Βρισκόμενοι 50 μέρες μετά, (σ.σ. την έναρξη της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα) έχει αναπτυχθεί ένα πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης, εκθέτοντας τον παραλογισμό της κυβέρνησης. Επιδιώκουν να κάνουν τον καθένα και την καθεμία εκεί έξω να πιστέψει ότι ο αγώνας δεν τους αφορά, ότι είναι ένα προσωπικό καπρίτσιο. Ένας νεκρός πολιτικός κρατούμενος απεργός πείνας (ο 1ος των τελευταίων 40 χρόνων στην ΕΕ) θα καθορίσει ανεπιστρεπτί το πολιτικό γίγνεσθαι πανευρωπαϊκά. Δεν θα είναι πλέον στη σφαίρα της φαντασίας το πόσο αδίστακτοι μπορούν να γίνουν οι κυβερνώντες συντρίβοντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους, γεγονός που αφορά όλο το φάσμα του ριζοσπαστικού κινήματος και όχι μία μερίδα υποστιρικτών του Κουφοντίνα“.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ