14.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι ΑΠΕ και στην Κρήτη στο επίκεντρο της συνάντησης των εταίρων του έργου ΕΝΕΡΓΕΙΝ

Ημερομηνία:

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Κρήτης ως εταίρος του έργου ΕΝΕΡΓΕΙΝ «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο» πραγματοποίησε στο Ηράκλειο την τρίτη συνάντηση των εταίρων του προγράμματος.

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι Περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου, τα Περιφερειακά Ταμεία Κρήτης και Βορείου Αιγαίου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου.

Στόχος του έργου είναι η υλοποίηση πιλοτικών έργων εξοικονόμησης ενέργειας και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στις τρεις νησιωτικές περιφέρειες Κρήτης, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου καθώς και η καταγραφή έργων και δραστηριοτήτων του ενεργειακού τομέα, η παραγωγή κατευθύνσεων ενεργειακής πολιτικής σε περιφερειακό επίπεδο καθώς και η εκπόνηση Διαπεριφερειακού – Διασυνοριακού – Σχεδίου Δράσης για την Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη του νησιώτικού τόξου Αιγαίο – Κρήτη – Κύπρος.

Η συνάντηση αφορούσε στην παρουσίαση των παραδοτέων διερεύνησης του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης στις τρεις Ελληνικές περιφέρειες και στην Κύπρο την παρουσίαση της προόδου των έργων και παρεμβάσεων που υλοποιούνται στις τρεις περιφέρειες και στην Κύπρο, την παρουσίαση των στρατηγικών προτεραιοτήτων βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης και την συζήτηση για τις προδιαγραφές εκπόνησης ενός Μακροπεριφερειακού Σχεδίου Δράσης στο «νησιωτικό τόξο» Αιγαίο – Κρήτη – Κύπρος.

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΝ» ολοκληρώνει την πιλοτική παρέμβαση αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του φωτισμού της σήραγγας της Σταλίδας καθώς και των κόμβων των Αεροδρομίων Ηρακλείου και Χανίων, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το ΠΤΑ Κρήτης έχει ολοκληρώσει την διερεύνηση του εσωτερικού και εξωτερικού περιβάλλοντος βιώσιμης Ενεργειακής ανάπτυξης της Κρήτης και σε συνεργασία με το Ενεργειακό Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης έχει πραγματοποιήσει και έχει προγραμματίσει τεχνικές συναντήσεις και ημερίδες για θέματα βιώσιμης ενεργειακής ανάπτυξης της Κρήτης για τους ΟΤΑ, τις ΜΜΕ κλπ συνδυάζοντας τις με τη διαβούλευση και προετοιμασία των φορέων της Κρήτης για υποβολή προτάσεων στο ΠΕΠ Κρήτης και στην «Έξυπνη Εξειδίκευση» της Περιφέρειας Κρήτης.

Την συνάντηση συντόνισε το ΠΤΑ Κρήτης και ο κ. Ν. Ζωγραφάκης Δ/ντής ΠΤΑΚ.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ