19.8 C
Chania
Sunday, May 19, 2024

Οι δούλοι στο προτεκτοράτο τσακώνονται για τον κομμουνισμό!

Ημερομηνία:

Τον Αύγουστο του 2017, ενώ η Ελλάδα διανύει τον όγδοο χρόνο από την ημέρα που χρεοκόπησε, το θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση είναι ο …κομμουνισμός.

Αφορμή είναι η άρνηση της Ελλάδας -που εκφράστηκε μέσω επιστολής διαμαρτυρίας του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή- να συμμετάσχει σε συνέδριο στην Εσθονία με θέμα «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα».

Η Νέα Δημοκρατία αντιδρά στη συγκεκριμένη επιλογή, οπότε μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία να στείλει στο συνέδριο, ως εκπροσώπους της Ελλάδας, δυο γνήσιους δημοκράτες, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης.

Σε μια εποχή που οι νεοναζί σηκώνουν κεφάλι στην Ευρώπη -ενώ στις ΗΠΑ ακόμα και ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ ένιωσε την ανάγκη να πάρει θέση απέναντι στους νεοναζί και να πει πως δεν υπάρχουν δυο πλευρές στο μίσος-, οι φιλελέδες στην Ελλάδα ενδιαφέρονται να αποδείξουν πως ο ναζισμός και ο κομμουνισμός είναι το ίδιο (σ.σ. ο ναζισμός υπήρξε και υπάρχει, ενώ ο κομμουνισμός δεν υπήρξε ποτέ και πουθενά· ήταν ο υπαρκτός σοσιαλισμός -στην ουσία, ήταν υπαρκτή γραφειοκρατία- που ΘΑ οδηγούσε στον κομμουνισμό, που ΘΑ οδηγούσε στην αναρχία και την αταξική κοινωνία.)

Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για συζήτηση στις ευρωπαϊκές χώρες σήμερα θα ήταν το ποιες ευρωπαϊκές χώρες και κυβερνήσεις στήριξαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο το ISIS και τους χρηματοδότες του, και κατάφεραν να μεταφέρουν τον πόλεμο στην Ευρώπη, με τους ισλαμοφασίστες να σκοτώνουν αθώους πολίτες σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Αλλά εδώ θα βρούμε κομμουνισμό. Θα βρούμε καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό.

Προφανώς και είναι αστείο να υπάρχει στην Ελλάδα του 2017 πολιτική αντιπαράθεση για τον κομμουνισμό αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, πριν από λίγες ημέρες, ο σκοτωμός μεταξύ των κομμάτων γινόταν για το πώς θα επιλέγεται ο σημαιοφόρος στο Δημοτικό και η πρωινή προσευχή στα σχολεία.

Οπότε, η συζήτηση για τον κομμουνισμό μπορεί να θεωρηθεί και ένα βήμα προόδου.

Βέβαια, δεν υπάρχει καμία συζήτηση για τον κομμουνισμό.

pitsirikos.net

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ