23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι δύο λόγοι που ο πρωθυπουργός μετά την «κυβέρνηση των ηττημένων» βάζει τώρα το θέμα της νοθείας

Ημερομηνία:

Την τακτική «κάψε το σενάριο» φαίνεται ότι ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καθημερινά πλέον βάζει θέματα στον δημόσιο διάλογο  τα οποία όπως φαίνεται ανησυχεί ότι μπορεί να τα βρει μπροστά του.

Έτσι μετά την αναφορά του στην «κυβέρνηση των ηττημένων» ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε χθες μέσα από την συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρα και το θέμα της νοθείας υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσιπρας ετοιμάζεται να αμφισβητήσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού δημιούργησε αίσθηση ακόμα και στα στελέχη της ΝΔ καθώς βλέπουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει μέσα από αυτές τις αναφορές δυο πράγματα:

Κατ’  αρχήν να αποσπάσει την κατηγορηματική δήλωση του Αλέξη Τσιπρα ότι δεν πρόκειται να κάνει «κυβέρνηση ηττημένων» ακόμα και αν βγαίνουν οι αριθμοί.

Δηλαδή να συγκροτήσει κυβέρνηση μειοψηφίας μετά την πρώτη κάλπη συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ και το ΜΕΡΑ25. Το σενάριο αυτό απασχολεί ιδιαίτερα την Κυβέρνηση καθώς  εάν τα τρία  κόμματα καταφέρουν να συγκεντρώσουν ένα 46% τότε θα έχουν 151 βουλευτές.

Στο κυβερνών κόμμα πιστεύουν λοιπόν ότι εάν στην πρώτη κάλπη η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα είναι μικρή και από την άλλη τα «κουκιά» βγαίνουν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πιεστεί από το εσωτερικό του κόμματος του για να κάνει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Το δεύτερο θέμα της νοθείας έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσφατο παρελθόν είχαν ζητήσει αδιάβλητες εκλογές. Τον περασμένο Νοέμβριο μάλιστα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε βάλει τέσσερεις προϋποθέσεις – τις οποίες είχε συνδέσει με το θέμα των υποκλοπών – προκειμένου η εκλογική διαδικασία να είναι αδιάβλητη .

Παράλληλα λίγες ώρες νωρίτερα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δηλώσει  σε συνέντευξη του  στο κανάλι της Θεσσαλίας TRΤ ότι : «Το λέω ευθαρσώς: Ο κ. Μητσοτάκης δε θα έχει δισταγμό να διαπράξει ακόμα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος της Δημοκρατίας. Έτσι θα πάμε σε εκλογές. Χωρίς να γνωρίζουμε εάν αυτή την ώρα που μιλάμε και σχεδιάζουμε στα επιτελεία μας, ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι συνδεδεμένος με το ένα αυτί να μας ακούει. Καταλαβαίνετε ότι αυτό δε θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό σε κανένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος;» .

Είχε  παραπέμψει μάλιστα και σε δημοσίευμα του Guardian, που υποστηρίζει ότι «στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 2019 ισραηλινή εταιρεία με στόχο τη χειραγώγηση του εκλογικού αποτελέσματος»

Έτσι ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να πεί «ναι» όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε Εαν πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πει ότι θα γίνει νοθεία στις εκλογές.

«Εάν δείτε πού οδηγεί η λογική κατάληξη των επιχειρημάτων τους δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα καταλήξουν να πουν και αυτό, ναι» απάντησε ο Πρωθυπουργός  και πρόσθεσε: «Και είναι αδιανόητο αυτό, διότι αν έχουμε ένα, θα έλεγα, κεκτημένο στη χώρα μας είναι το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας. Εγώ καταλαβαίνω ότι ο κ. Τσίπρας κάνει μια διαχείριση της ήττας του, αλλά υπάρχουν όρια στο πόσο μπορεί να δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας “αστεία” τη συζήτηση περί δομικού προβλήματος δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε βέβαιος για αυτοδυναμία στις δεύτερες κάλπες ενώ σημείωσε το επιτελικό κράτος έχει κάνει τον κύκλο του και ότι σχεδιάζουν το επόμενο στάδιο… «πολλά νέα πρόσωπα και περισσότερες γυναίκες στη νέα κυβέρνηση»

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...

Συγκέντρωση της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ μπροστά στις Ευρωεκλογές του Ιούνη

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση την...