17.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: «Αδιανόητη η δήλωση περί αμφισβήτησης της εκλογικής διαδικασίας και ένδειξη πανικού»

Ημερομηνία:

Σε αντίδραση προς τα όσα είπε στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «ασέβεια στην νοημοσύνη και την κρίση των πολιτών», ενώ εκτιμά ότι οι αναφορές του πρωθυπουργού αποτυπώνουν τον τρόμο μπροστά στο εκλογικό αποτέλεσμα που έρχεται.

«Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι οι επερχόμενες εκλογές δεν έχουν αξία» και «ότι δεν θα διστάσει να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογικές αναμετρήσεις, μέχρι να εκβιάσει την αυτοδυναμία», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

Ειδικά δε για την αναφορά του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία, η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «αδιανόητη δήλωση» και απαντά ότι δεν πρόκειται κάτι τέτοιο να συμβεί γιατί διατηρεί την εμπιστοσύνη του στους θεσμούς τους οποίους ο Μητσοτάκης δεν έχει καταφέρει να διαβρώσει όσο κι αν το έχει προσπαθήσει.

Αφήνει δε την αιχμή ότι άλλοι είναι αυτοί που λειτουργούν αντιθεσμικά, παραπέμποντας στην αντίδραση Σαμαρά στο εκλογικό αποτέλεσμα όταν δεν παρέδωσε το Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα.

«Ελπίζουμε να μην επαναλάβει το ίδιο και ο κύριος Μητσοτάκης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Η χθεσινή συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στην ΕΡΤ αποτελεί μνημείο ασέβειας απέναντι στη νοημοσύνη και την κρίση των πολιτών.

Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι οι επερχόμενες εκλογές δεν έχουν αξία. Και ότι δεν θα διστάσει να σύρει τη χώρα σε δεύτερες και τρίτες εκλογικές αναμετρήσεις, μέχρι να εκβιάσει την αυτοδυναμία.

Είπε, επίσης, ότι παρά την ψήφιση του πτωχευτικού και την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας από τη κυβέρνησή του, δεν έχει αλλάξει τίποτα για τους χιλιάδες δανειολήπτες που ζουν ήδη με το φόβο της απώλειας της περιουσίας τους.

Δεν μπόρεσε για άλλη μια φορά να κρύψει τον τρόμο του για το εκλογικό αποτέλεσμα και για την προοδευτική κυβέρνηση που έρχεται.

Και μέσα στον πανικό του από τη διεθνή κατακραυγή για την παραβίαση του κράτους δικαίου, έφτασε στο σημείο να κάνει την αδιανόητη δήλωση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία.

Τον διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα χρειαστεί η χώρα να οδηγηθεί σε παρατεταμένη αστάθεια με δεύτερες και τρίτες εκλογές, γιατί ο λαός θα ακυρώσει τα σχέδιά του, με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα ανοίξει το δρόμο για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης προοδευτικής συνεργασίας από τις εκλογές της απλής αναλογικής.

Τον διαβεβαιώνουμε, τέλος, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να αμφισβητήσει την εκλογική διαδικασία, όχι γιατί εμπιστεύεται τον ίδιο αλλά τους θεσμούς της ελληνικής δημοκρατίας, που όσο και αν προσπαθήσει δεν θα καταφέρει σε τέτοιο βαθμό να διαβρώσει.

Άλλωστε άλλοι είναι αυτοί που δεν παρέδωσαν το Μέγαρο Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα το 2015. Ελπίζουμε να μην επαναλάβει το ίδιο και ο κύριος Μητσοτάκης».

"google ad"

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...