25.8 C
Chania
Friday, May 17, 2024

«Οι επιτυχημένοι Δήμαρχοι πρέπει να συνεχίζουν»: Τον Γιάννη Μαλανδράκη και άλλους 3 νυν Δημάρχους στηρίζει στην Κρήτη το ΠΟΤΑΜΙ

Ημερομηνία:

Τέσσερις νυν δημάρχους από την Κρήτη ανακοίνωσε πως θα στηρίξει στις εκλογές του ερχόμενου Μαΐου, το Ποτάμι.

Στην ανακοίνωσή αναφέρεται ότι το ΠΟΤΑΜΙ θα στηρίξει στο Δήμο Πλατανιά τον Γιάννη Μαλανδράκη, στο Ρέθυμνο, τον Βασίλη Λαμπρινό στο δήμο Ηρακλείου και τον Ζαχαρία Καλογεράκη στο δήμο Μινώα Πεδιάδος.

Στην ανακοίνωση με τίτλο «Οι επιτυχημένοι Δήμαρχοι πρέπει να συνεχίζουν» αναφέρεται:

Το Ποτάμι, από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής του – λίγο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 – είχε τολμηρά τοποθετηθεί υπέρ των ακομμάτιστων Δημάρχων. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι υπόθεση των τοπικών κοινωνιών, που γνωρίζουν τα προβλήματα, τις λύσεις, αλλά και τα πρόσωπα που μπορούν να προσφέρουν. Οι κεντρικοί κομματικοί μηχανισμοί ή οι κυβερνήσεις δεν πρέπει και δεν μπορούν να αποφασίζουν ποιος είναι ικανός και ποιος όχι να χειριστεί τις τοπικές υποθέσεις.

Πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια από τότε. Ο επικεφαλής του Κινήματος, οι βουλευτές και τα στελέχη του βρέθηκαν σε όλες τις γωνιές και όλα τα νησιά της χώρας. Γνωρίσαμε «τοπικούς άρχοντες» όλων των αποχρώσεων, συνεργασθήκαμε μαζί τους και βοηθήσαμε, όπου μπορούσαμε, στην ανάδειξη και τελικά στην επίλυση τοπικών προβλημάτων. Πολλοί από αυτούς τους Δημάρχους ή τους Δημοτικούς Συμβούλους δεν είχαν άλλη σχέση με το Ποτάμι, οι περισσότεροι ανήκουν σε «αντίπαλα κόμματα», αλλά αυτός δεν ήταν λόγος να μην τους εμπιστευθούμε και να μην δουλέψουμε μαζί τους.

Όλους αυτούς τους Δημάρχους που έχουν να επιδείξουν θετικό έργο, θα συνεχίσουν να τους στηρίζουν οι εθελοντές, τα μέλη και τα στελέχη του Ποταμιού. Το Ποτάμι όμως θα συνεχίσει να μη δίνει χρίσματα. Οι πολίτες, όμως, που είναι κοντά στο Ποτάμι θα συνεχίσουν να αξιολογούν και να επιλέγουν σε κάθε πόλη ή σε κάθε νησί τους ικανότερους – χωρίς κεντρική καθοδήγηση, το επαναλαμβάνουμε.

Με βάση, λοιπόν, τις θετικές αξιολογήσεις των φίλων μας και των στελεχών μας σε όλη τη χώρα ανακοινώνουμε τους 31 Δημάρχους που πρέπει να συνεχίσουν να υπηρετούν τις τοπικές υποθέσεις. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και άλλων επιτυχημένων δημάρχων, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι συνδυασμοί που στηρίζουν οι φίλοι και τα στελέχη του Ποταμιού. Και θα είμαστε μαζί τους απέναντι στην προσπάθεια των κομμάτων να ελέγξουν τις πόλεις με μοναδικό κριτήριο τις κομματικές ταυτότητες των υποψηφίων.

Ο χάρτης το βράδυ των εκλογών δεν θα πρέπει να έχει χρώματα και αν έχει αυτό θα είναι ήττα της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός...

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση...