36.6 C
Chania
Sunday, July 7, 2024

Οι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές Κρήτης για τις εξελίξεις στην απεργία των ταξί

Ημερομηνία:

Οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί με αφορμή την  διαφαινόμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος τους , και μετά από τις άκαρπες συζητήσεις με την Πολιτεία, πλήττουν την πλειονότητα των παραγωγικών φορέων της χώρας και κυρίως αυτών του χώρου του τουρισμού, εκθέτουν και δυσφημούν την χώρα σαν τουριστικό προορισμό, υπονομεύουν τις όποιες προσπάθειες για αύξηση του τουριστικού ρεύματος σε μια έτσι κι αλλιώς δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Οι εικόνες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, σε συνέχεια αυτών που προηγήθηκαν τις προηγούμενες μέρες , παρεμποδίζοντας ή δυσκολεύοντας την ελεύθερη μετακίνηση των επισκεπτών του νησιού, δεν έχουν καμία λογική , δεν εξυπηρετούν καμία διεκδίκηση.

Η ευθύνη των συνδικαλιστών του χώρου στο Ηράκλειο, που επέτρεψαν να εκδηλώνονται δηλώσεις πέραν του μέτρου, πολλές φορές χωρίς να έχουν μια ενιαία και συνεκτική θέση ως προς το θέμα της αναγκαιότητας απελευθέρωσης στον κλάδο, πρέπει να είναι τέτοια που να οδηγήσει στον άμεσο τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων εν μέσω της τουριστικής περιόδου και των όποιων ενεργειών που έχουν αρνητικές παρενέργειες για την τουριστική οικονομία της Κρήτης, για το κοινωνικό σύνολο, αλλά και για τους ίδιους.

Εξ αρχής είχαμε επισημάνει ότι η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της εφαρμογής των νόμων, να κρατήσει ανοικτούς διαύλους διαλόγου για να μπορέσει σε εύλογο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει ολοκληρωμένα τις προτάσεις της, τα πολιτικά κόμματα να καταθέσουν  βελτιωτικές προτάσεις που δεν θα αλλοιώνουν την φιλοσοφία του ανοίγματος του επαγγέλματος και οι συνδικαλιστές να μην υιοθετούν πρακτικές στείρου αναχρονισμού, αποφεύγωντας ακρότητες που λειτουργούν αρνητικά για την τουριστική οικονομία της Κρήτης, αλλά και πράξεις που στρέφονται εναντίον του κοινωνικού συνόλου.

Οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κρήτης, τα πολιτικά κόμματα σε περιφερειακό  επίπεδο, οφείλουν να συμβάλλουν με προτάσεις που θα κινούνται προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσης και όχι της διαιώνισης πρακτικών ενός καθεστώτος από το οποίο δεν κέρδισε κανείς, ούτε η ελληνική οικονομία, ούτε ο κλάδος των επαγγελματιών αυτοκινητιστών και των μεταφορών, ούτε το καταναλωτικό κοινό.Και φυσικά, προτεραιότητα όλων, πρέπει να είναι η επίτευξη ποιότητας στην παροχή υπηρεσιών, σε έναν χώρο που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον ευαίσθητο χώρο του τουρισμού.

Όλα αυτά, απαιτούν, καθαρές λύσεις, όχι υπαναχωρήσεις και υπεκφυγές, όχι τοποθετήσεις εκ του ασφαλούς.

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαζικό και το 2ο Pride στα Χανιά: “Δεν μας αρκεί ο νόμος αφού δεν μας χωράει ο δρόμος!” | Φωτός

Με ενθουσιασμό και δυναμικότητα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου...

Είδος προς εξαφάνιση τα σπίτια για φοιτητές – Οι τιμές στα Χανιά και άλλες φοιτητουπόλεις

Στη δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων ετών εξελίσσεται η διαδικασία...

Συγκίνηση στο «τελευταίο αντίο» του Γιώργου Σγουράκη

Το ύστατο χαίρε είπαν την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024...

5 προκατ αίθουσες για τα σχολεία του Δήμου Πλατανιά

Με τον δήμαρχο Πλατανιά, Γ.Μαλανδράκη συναντήθηκε η βουλευτής Χανίων...