16.8 C
Chania
Friday, April 19, 2024

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν τζιχαντιστές στην Συρία – Φόβοι για αντίποινα από το Ισλαμικό Κράτος

Ημερομηνία:

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αμερικανικέςαεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία, και τουλάχιστον 50 αντάρτες που συνδέονται με τηναλ Κάιντα σκοτώθηκαν, από ανακοίνωσε σήμερα (Τρίτη) το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο επεσήμανε ότι η πλειονότητα των μαχητών που σκοτώθηκαν από τις επιδρομές αυτές που είχαν στόχο αντάρτες του Μετώπου αλ Νόσρα στη βόρεια επαρχία Ιντλίμπ δεν ήταν Σύροι.

Εξάλλου το Πεντάγωνο παραδέχθηκε ότι ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ, που εξαπέλυσε σήμερα επιθέσεις εναντίον θέσεων τουΙσλαμικού Κράτους στη Συρία, έπληξε επίσης το Μέτωπο αλ Νόσρα, παρακλάδι της αλ Κάιντα στη χώρα.

Τα αμερικανικά αεροσκάφη έπληξαν θέσεις δυτικά του Χαλεπιού, προπύργιο της ομάδας Χοράσαν που αποτελείται από βετεράνους της αλ Κάιντα, διευκρίνισε το Πεντάγωνο σε ανακοίνωσή του.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι εμπόδισαν με αυτό τον τρόπο «την προετοιμασία επικείμενων επιθέσεων εναντίον αμερικανικών και δυτικών συμφερόντων από ένα δίκτυο που αποτελείται από βετεράνους που σκληραγωγήθηκαν από την αλ Κάιντα —ένα δίκτυο που συχνά αποκαλείται ομάδα Χοράσαν—, το οποίο βρήκε καταφύγιο στη Συρία όπου μπορεί ήρεμα να προετοιμάσει επιθέσεις, να κατασκευάσει και να δοκιμάσει εκρηκτικούς μηχανισμούς και να στρατολογήσει Δυτικούς για να διεξάγουν επιθέσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Συνολικά οι (…) οκτώ επιθέσεις είχαν στόχο στρατόπεδα εκπαίδευσης, μια εγκατάσταση παραγωγής εκρηκτικών και πολεμοφοδίων, ένα κτίριο επικοινωνιών και κτίρια της διοίκησης», σημειώνεται.

Στο μεταξύ οι κάτοικοι της Ράκα στη Συρία εγκαταλείπουν την πόλη μετά τα αεροπορικά πλήγματα των ΗΠΑ, όπως δήλωσαν δύο αυτόπτες μάρτυρες.

Η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι είχε ενημερωθεί από την Ουάσινγκτον για τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο συριακό έδαφος.

«Οι Αμερικανοί ενημέρωσαν τον εκπρόσωπο της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη ότι επρόκειτο να πλήξουν την τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση.

πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ | Παρακολουθήστε ζωντανά

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε από το Κέντρο Πολιτισμού...

Η Χανιώτισσα συγγραφέας Μάρω Δούκα υποψήφια ευρωβουλευτής με τη Νέα Αριστερά

Την υποψηφιότητα της διακεκριμένης συγγραφέως Μάρως Δούκα για τις...

Με Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου το ΛΑΟΣ στις Ευρωεκλογές 2024

Τους 42 υποψήφιους για τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου ανακοίνωσε...