23.8 C
Chania
Friday, March 29, 2024

Οι ΗΠΑ θέλουν να τιμωρήσουν την Κίνα για τη στάση της στο ουκρανικό, λέει η Μαρία Ζαχάροβα

Ημερομηνία:

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να τιμωρήσουν την Κίνα για την ανεξάρτητη θέση της, έγραψε την Τετάρτη στο Telegram η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Φαίνεται ότι το Πεκίνο είναι ο επόμενος υποψήφιος», σημείωσε. «Η νέα μαύρη λίστα των ΗΠΑ σχετικά με “εγκλήματα κατά των Ουιγούρων” σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα στο δρόμο των παράνομων μονομερών κυρώσεων. Δεν υπάρχει άλλος στόχος από το να τιμωρηθεί το Πεκίνο επειδή δεν ακολουθεί τα βήματα των ΗΠΑ», πρόσθεσε η Ζαχάροβα. Σύμφωνα με αυτήν, οι ΗΠΑ άρχισαν για πρώτη φορά να εντείνουν τη Σινοφοβία όταν προσπάθησαν να κατηγορήσουν την Κίνα για την πανδημία του κορωνοϊού.

Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι η Ρωσία έπρεπε να αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση όταν οι ΗΠΑ είχαν ψηφίσει τον νόμο Magnitsky. «Περιλαμβάνει τα ίδια πράγματα, συμπεριλαμβανομένων περιορισμών βίζας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία. Και τώρα, πρόκειται για περιορισμούς βίζας για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα», είπε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους «για τη συμμετοχή τους σε κατασταλτικές ενέργειες εναντίον μελών εθνοτικών και θρησκευτικών μειονοτήτων και θρησκευτικών και πνευματικών ασκουμένων εντός και εκτός των συνόρων της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών».

Κάλεσε το Πεκίνο να τερματίσει «τη συνεχιζόμενη γενοκτονία και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Xinjiang, τις κατασταλτικές πολιτικές στο Θιβέτ, την καταστολή των θεμελιωδών ελευθεριών στο Χονγκ Κονγκ».

 

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θλίψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων για τον θάνατο του Ιωάννη Αρετάκη

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τον...

Προοπτικές ανάπτυξης ποδηλατικού τουρισμού στην Κίσσαμο

Ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να συμβάλλει στην προσέλκυση υψηλού...

Επίκαιρα θέματα – Έσχατες λύσεις

Του Δημήτρη Κ. Τυραϊδή * Στην ηλικία που είμαι σήμερα...