16.8 C
Chania
Thursday, March 28, 2024

Οι θεσμικοί φορείς της Οικονομίας των Χανίων υποδέχτηκαν τον κ. Wang Shi, Πρόεδρο του «Ιδρύματος Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Shenzhen»

Ημερομηνία:

Σήμερα, οκ. Αντώνης Ροκάκης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων,από κοινού με τον κ. Σπύρο Σοφιανό, Πρόεδρο του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και τον κ. Παντελή Πετσετάκη, Πρόεδρο του Τμήματος Δυτικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, υποδέχτηκαν στα γραφεία του θεσμικού φορέα της Επιχειρηματικότητας τον κ. Wang Shi, Πρόεδρο του «Ιδρύματος Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της πόλης Shenzhen», πληθυσμού 13 εκατομμυρίων κατοίκων(ShenzhenFoundation of InternationalExchange and Cooperation) καιιδρυτή του μεγαλύτερου Κατασκευαστικού – RealEstate ΟμίλουΕπιχειρήσεωντης Κίνας, “Vanke”, ο οποίος σήμερα αποτιμάται σε συνολική αξία$34 δις. Η εταιρία έχει κατασκευάσει το 40% των κορυφαίων πράσινων κατοικιών της Κίνας.

Ο κος Shi έχει διατελέσει για μια δεκαετία επικεφαλής της Κινεζικής Αντιπροσωπείας του Ιδιωτικού Τομέα της Κίνας στη Διάσκεψη του Ο.Η.Ε. για την Κλιματική Αλλαγή, ενώ έχει υπηρετήσει ως πρεσβευτής καλής θέλησης του Ο.Η.Ε. Παρόντα στη συνάντηση ήταν και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Χανίων, κ.κ. Γιώργος Ζυμβραγάκης και Δημήτρης Μουντάκης.

Σύμφωνα με την Κινεζική πρεσβεία στην Ελλάδα, ο κ. Wang Shiμετά από πολυήμερη περιοδεία σε χώρες της Ευρώπης, σήμεραδιεξάγει επίσκεψη στηνΚρήτη, ξεκινώντας από τα Χανιά, στο πλαίσιο και της αδελφοποίησης της περιφέρειας του νησιού με την περιφέρειαGuangdong της Κίνας, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την πολύτιμη βοήθεια της Ελλάδας και της Κρήτης στην ασφαλή μεταφορά χιλιάδων Κινέζων εργαζομένων στο νησί από την εμπόλεμη Λιβύη (2011). Παράλληλα η Κινέζικη αντιπροσωπεία αξιοποίησε την ευκαιρία του εορτασμού της 50ής επετείου της διμερούς διπλωματίας μεταξύ Κίνας και Ελλάδας,επιθυμώντας να αναβαθμίσει περαιτέρω τους κοινούς δεσμούς, διερευνώντας νέες στρατηγικές ευκαιρίες.

Ο κ. Shiπαρουσίασε στους θεσμικούς εκπροσώπους της Χανιώτικης Οικονομίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης τη διεθνή εκστρατεία του αλλά και επιχειρηματική του προτεραιότητα για έναν πλανήτη με νέα ολοκληρωμένα πρότυπα ευζωίας και έμφαση στις πράσινες υποδομές και κτίρια, τα οποία θα ενσωματώνουν καινοτόμες και έξυπνες λύσεις σε δομικά υλικά, ενεργειακή απόδοση και ανακύκλωση αποβλήτων.

Ο κ. Shi εκδήλωσε το στρατηγικό ενδιαφέρον της χώρας και της περιφέρειάς του,μετά τη διακοπή από την πανδημική κρίση Covid-19, για την πολύπλευρη αναβάθμιση των σχέσεων με την Κρήτη, η οποία μάλιστα πρότεινε να επανέλθει σε τροχιά θεσμικής και συστηματικής συνεργασίας μέσω κοινής επιστολής των θεσμικών φορέων της Αυτοδιοίκησης και της Οικονομίας της Κρήτης προς την Κινεζική πρεσβεία της Αθήνας. Στόχος κατά τον επικεφαλής της Κινεζικής αντιπροσωπείας θα πρέπει να είναι η συστηματική προετοιμασία και διοργάνωση τον επόμενο χρόνο νέας καλά προετοιμασμένης και πολυμερούς συνάντησης συνεργασίας στην Κρήτη για την προώθηση στοχευμένων πεδίων δράσης και συγκεκριμένων προτεραιοτήτων.

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Χανιώτικης Οικονομίας παρουσίασαν αναλυτικά στην Κινέζικη αντιπροσωπεία τον στρατηγικό γεωπολιτικό, παραγωγικό και εμπορικό ρόλο της Κρήτης στην Ανατολική Μεσόγειο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη στρατηγική προτεραιότητα του Χανιώτικου Τουρισμού για την αειφόρο ανάπτυξη και προτάθηκε η διερεύνηση της δυνατότητας  αεροπορικής διασύνδεσης της Κίνας με το νησί της Κρήτης, γεγονός που καταγράφηκε με ενδιαφέρον από την Κινέζικη αντιπροσωπεία.

Επιπλέον, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειαςκαι στην πράσινη ενέργεια, με έμφαση στην ηλεκτροκίνηση, η οποία αποτελεί και το κύριο πεδίο ενδιαφέροντος του κ. Wang Shiγια στρατηγικές συνεργασίες.

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ